blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
El que convé saber

Biblioteques de dia i de nit a Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Mercedes

De vegades és realment difícil concentrar-se prou a casa per a estudiar, sobretot si compartim espai amb altres persones a les quals no cal el silenci. En aquests casos podem fer ús de les biblioteques, ja siguin les públiques o les del mateix lloc on cursem els nostres estudis. En elles trobarem la pau suficient per poder concentrar-nos sense distraccions, a més de disposar d’eines que faran més efectiu el nostre temps d’estudi. Per això, des de ShBarcelona, us portem aquest article on parlem de les biblioteques de Barcelona.

Article relacionat: Biblioteques de Barcelona on estudiar els diumenges

Xarxa de Biblioteques de Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

Existeix a Barcelona una xarxa de biblioteques públiques on pots consultar des de llibres, revistes, estudiar, escoltar CD’s, veure DVD’s i realitzar un gran nombre d’activitats. Per facilitar-nos-en la cerca, en aquesta web podrem trobar la sala d’estudis més a prop de casa, saber els horaris d’hivern i estiu, consultar les col·leccions que tenen i donar un cop d’ull a les activitats que ofereixen. Per a mòbils i tauletes es pot descarregar l’aplicació gratuïta BibliosBCN. A destacar la Biblioteca Nacional de Catalunya, creada el 1907, i que en l’actualitat disposa d’unes quantes seus i un fons de 3 milions d’exemplars.  Podeu visitar la seu central a Barcelona, carrer Hospital / Egipcíaques, a Ciutat Vella, i admirar el bell edifici gòtic del segle XV que abans fou Hospital General de la vila. S’ha restaurat l’edifici, i s’hi han fet 4 plantes subterrànies per fer lloc a 40 kilòmetres de prestatges. Alberga llibres, documents, manuscrits, plànols, partitures, gravats, fotografies, matrius, estampes, etc.  Igualment s’hi conserva un important fons sonor, audiovisual i hemerogràfic. Però el que sens dubte és menys conegut és que existeixen alternatives per preparar els exàmens durant la nit. Únicament en períodes d’exàmens durant els mesos de gener, maig i juny, de dilluns a dijous i algunes fins i tot divendres, des de les 21 hores fins a la 1 de la matinada, a Barcelona hi ha una sèrie de sales que obren durant tot l’any i unes altres que ho fan com a reforç.

Article relacionat: Les millors aplicacions d’audiollibres

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

Aquestes sales d’estudi ens ofereixen un espai per estudiar i concentrar-nos a fer els nostres treballs, consultar diccionaris, fer fotocòpies o intercanviar llibres i anotacions de classe. Molt interessant és que també permeten participar en activitats gratuïtes, relacionades amb perfeccionar tècniques d’estudi o l’aprenentatge d’idiomes. Les sales d’estudi nocturn permanents on podem acudir són la Biblioteca Sagrada Família, la Biblioteca Vapor Vell (a Sants), la Biblioteca Vila de Gràcia, la Biblioteca Guinardó – Mercè Rodoreda, la Biblioteca Ignasi Iglesias – Can Fabra, la Biblioteca Poblenou – Manuel Arranz, l’Institut Montserrat (a Sarrià / Sant Gervasi) i l’ Espai Jove Garcilaso (a la Sagrera). A més hi ha un munt de sales d’estudi nocturn puntuals, que pots consultar aquí. Et convidem a fer-ne ús d’aquests espais, tant si ets amant de la cultura i la literatura, com si estudiant. I a més, si ets d’aquests darrers, et desitgem èxit als exàmens!

Quines biblioteques de Barcelona prefereixes per a estudiar a la Ciutat Comtal?

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Deixar un comentari