Del 8 a l’11 de maig se celebra al Palau Sant Jordi la Fira de Productes Ecològics i Consum Responsable Biocultura Barcelona 2014.

Es tracta de la fira més important de tot l’estat espanyol, i una de les més rellevants del sud d’Europa i del mediterrani. L’edició que es presenta enguany, acull més de 700 expositors, i s’esperen prop de 70.000 visitants al recinte.

Hi podrem trobar més de 16.000 referències de productes d’alimentació ecològica, a banda de productes per a la higiene i la cosmètica amb
ingredients certificats, un apartat de tèxtil orgànic, eco-materials, decoració i mobles per a l’habitatge, energies renovables, medicines complementàries i teràpies, estalvi i reciclatge, ecologia, medi ambient, turisme rural i cases de repòs, joguines, artesanies, música, llibres i revistes.

Per als professionals del “bio” i aquells altres que veuen en aquest univers “eco” una sortida, suposa una oportunitat d’entaular una relació professional directa entre distribuïdors i operadors, i de crear les oportunitats necessàries per realitzar les seves transaccions comercials d’una forma senzilla. Per la seva banda, les empreses disposen d’un aparador sensacional per oferir els seus productes i atendre als clients. Empresaris, botiguers, prescriptors, importadors, exportadors, cuiners i professionals de moltes altres arts, acudeixen a Biocultura com el lloc on trobaran, segur, respostes i propostes.

Per al ciutadà, aquest esdeveniment representa l’aparador i l’impuls cap al consum de productes ecològics. A la fira, el consumidor troba una variadíssima oferta de productes i noves propostes, i sobretot la informació per exercir una elecció responsable en els seus hàbits de consum.

Espanya està al capdavant de la producció ecològica europea, no obstant això, som a la cua en consum intern, molt per sota d’Alemanya, Dinamarca, França o Regne Unit. Aquesta és una de les raons per les quals aquesta fira és la millor manera de promocionar directament les virtuts dels aliments ecològics entre l’opinió pública.

Però aquesta trobada és molt més que una fira: ofereix més de 200 activitats paral·leles a la comercial. Informació lliure i independent dona les claus per, amb les nostres opcions de consum i els nostres hàbits diaris, optar per una vida més d’acord amb les necessitats que tenim com a éssers vius. Alhora els mateixos productors informen el ciutadà com es produeixen els aliments que venen, i amb quines tècniques respectuoses s’elaboren.

Coincidint amb ella, se celebrarà la 8a edició de MamaTerra, amb gran nombre d’activitats pels més petits: tallers de cuina, hort biològic, taller de reciclatge i energies renovables, música, teatre, marionetes… l’educació dels qui ara estan creixent, té molta importància en el futur: el planeta en depèn.

Des de ShBarcelona et desitgem que gaudeixis d’aquest esdeveniment, i esperem que t’ajudi a assolir un més alt nivell en el teu camí a la vida sana.

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Recent Posts

Què és la certificació Biosphere?

Indubtablement, la importància de la sostenibilitat s'ha tornat fonamental en tots els àmbits, i un…

3 dies ago

El que has de saber de la Fórmula 1 a Barcelona 2024

La Fórmula 1 arriba a Barcelona, aquest any la ciutat es prepara per a rebre…

2 setmanes ago

Incasòl: 10 “FAQS” d’inquilins i propietaris

Tant si ets propietari com inquilí, segurament alguna vegada t'has preguntat què és l'Incasòl? Sobretot…

3 setmanes ago

Guia ràpida sobre la Inspecció Tècnica d’Edificis (ITE)

La Inspecció Tècnica d'Edificis (ITE) emergeix com un pilar fonamental en la gestió i preservació de…

1 mes ago

Hola Barcelona Travel Card: com funciona

Barcelona atreu a visitants de tot el món cada any, i explorar aquesta metròpolis pot…

2 mesos ago

La plaça Espanya de Barcelona, un passeig recomanable

La Plaça Espanya de Barcelona és un dels llocs més emblemàtics de la ciutat. Amb…

2 mesos ago