blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Relaxar-se

CALDEA, CENTRE TERMOLÚDIC

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Mercedes

Un balneari diferent al cor d’Andorra

Ara que comença el fred, una bona idea per relaxar-se de la vida atrafegada i passar un bon cap de setmana és acudir a un balneari. Un dels més famosos, per una llarga trajectòria, ubicació, serveis i distracció és el Balneari Caldea, Centre Termolúdic. Situat en un entorn privilegiat: a Andorra, al nucli urbà d’Escaldes-Engordany, prop del riu Valira, un paisatge natural espectacular.

Fent una mica d’història, en aquest indret i al llarg del segle XX la utilització de l’aigua calenta que hi brollava de forma natural donà lloc a la construcció dels primers hotels balnearis. Entre 1930 i 1940 es va viure un canvi profund, amb el gran desenvolupament comercial i la substitució d’un turisme minoritari per un altre més comercial i molt més multitudinari.

Vista Caldea

 

Així és que al març de 1994 obre les seves portes Caldea, dissenyat per l’arquitecte francès Jean Michel Ruols, i fruit de la voluntat del consistori d’Escaldes-Engordany, el Comú, d’utilitzar la riquesa de les aigües termals del seu territori amb una filosofia diferent de la dels tradicionals balnearis: el “termo-ludisme“. El concepte, totalment innovador aleshores, fuig de la utilització terapèutica tradicional de les aigües termals per combinar la salut amb la bellesa, el plaer i la diversió.

Balneari CaldeaAmb 6.000 metres quadrats de superfície s’ha convertit en el centre d’aigües termals més gran d’Europa, que ja ha ultrapassat els cinc milions de visitants. Disposa d’una gran bassa interior i una exterior, banys indo-romans, bany islandès, jacuzzi exterior, espai d’aqua-massatge, bany “sirocco”, saunes, bany de vapor ham mam, i diverses zones de relaxació tan indoor com a l’aire lliure.

A més d’aquestes instal·lacions destinades, com diu el seu lema, a “connectar”, més recentment ha ampliat la seva oferta amb un altre centre anomenat Inuu, on es pot gaudir de serveis destinats a “desconnectar”. Així, en aquest altre s’hi pot rebre massatges, tractaments facials i de bellesa, vinoteràpia, xocolateràpia, tractaments anticelulítics i d’aprimament, i serveis hidrotermals. Però si encara no trobes prou relaxant tot això, disposen de flotarium, on càpsules individuals plenes d’aigua amb sal de magnesi produeixen la sensació d’ingravidesa i total descans pels muscles i els sentits.

LCaldea centrees aigües termals d’ambdós centres són riques en sodi, sofre i d’altres minerals, i produeixen un efecte descongestionant i revitalitzant, tenint propietats antiàlgiques, antial·lèrgiques i cicatritzants. La temperatura a la qual brollen és de 70 graus, i malgrat ser sulfuroses, no ho són en tal quantitat com per tenir l’habitual olor desagradable que provoca aquest mineral quan és abundós.

Per completar l’oferta, l’àmbit gastronòmic és cobert pels dos restaurants amb què compta. Si sou fans de les compres, no cal que us desplaceu a la capital, doncs també disposa de zona de shopping. I com ja hem comentat, és un complement excel·lent per als esports de neu, ja que és molt proper a les pistes.

Pels que volen diversió, a més s’hi fan espectacles de llum i color, esdeveniments, tallers, etc. Però si el que tu vols és tranquil·litat, romanticisme i intimitat en parella, pots disposar de Spa i jacuzzi privat.

Els hotels de la zona solen oferir en combinació a les seves ofertes visites a aquest complex, i també pots obtenir avantatges econòmics amb la pertinència a col·lectius, com per exemple, el Racc. Pots seguir-lo a les xarxes socials i aprofitar els molts packs d’oferta que ells mateixos et proposen.

És una activitat apropiada tant si viatges en parella com en família. Des de ShBarcelona et recomanem que vagis a conèixer-ho, o que si fas una escapada esportiva o turística al petit país veí, aprofitis per relaxar-te i gaudir en aquest paradís de l’aigua termal.

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Deixar un comentari