blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Espectacles

CONEIXES EL GREC?

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Mercedes

El conegut popularment com El Grec, és un amfiteatre a l’aire lliure situat a la muntanya de Montjuïc, a Barcelona. Malgrat el seu nom, no es tracta d’un antic amfiteatre hel·lènic, sinó que fou dissenyat i construït l’any 1929 per a l’Exposició Universal de Barcelona, inspirat, però, amb la planta del teatre d’Epidaure.

Es va triar per a la seva ubicació una antiga pedrera de la muntanya, aprofitant que la paret tallada de pedra servia com a escena del teatre. Té una superfície de 460 metres quadrats i pot acollir a uns 1.900 espectadors. Al costat del teatre hi ha uns esplèndids jardins i un pavelló, abans destinat a concerts i ara seu d’un restaurant.

el_teatre_grec.JPG

Enguany El Grec Festival Barcelona 2014 inaugura la seva temporada amb l’obra M.O.R.S., una creació de La Fura dels Baus (renascuda en el seu format quasi original, amb sis creadors del grup junts). L’obra parteix de l’evocació d’una població assetjada. Es farà al Castell de Montjuïc.

El muntatge es promet espectacular, tecnològic i participatiu, el públic podrà interactuar a través del mòbil, i desplaçar-se lliurement per l’espai escènic. Vol instal·lar a l’espectador en “la vivència d’un món en el qual les premisses que hauran de governar les ciutats del futur seran explotades fins a les seves últimes conseqüències”. Quedem advertits.

el_grec_Bobby_McFerrin.jpgM.O.R.S., amb la primera funció gratuïta, serà el preàmbul del festival, que comptarà amb un doble tret de sortida, el de la Fura i una inauguració oficial en l’Amfiteatre Grec l’1 de juliol a càrrec de la companyia de dansa contemporània novaiorquesa Gallim Dansi, que ballarà “Wonderland”, dirigida per Andrea Miller. Es pot veure des del pròxim 30 de juny fins al 5 de juliol.

Aquest any el festival incorpora dos espais nous, el “BARTS” i el “Jamboree”, que juntament amb l’amfiteatre acolliran la programació de música. El primer presentarà entre d’altres al gran guitarrista Joe Satriani, a Josh Rouse, l’intèrpret de sitar Anoushka Shankar (filla del famós Ravi Shankar), i una sessió de nova música independent iberoamericana.

Al Jamboree destaca Migdalia Hechevarria, una llegenda entre els cantants de boleros. A l’Amfiteatre podrem gaudir de Mayte Martin, la japonesa Hiromi, Ludovico Einaudi, Bobby McFerrin (el 21 de juliol), Els Amics de les Arts, i ara junts Chano Dominguez i Nen Josele.

No et perdis aquesta cita anual amb la cultura a tan magnífics escenaris.

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Deixar un comentari