blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Descobrir

EL ZEN, QUELCOM MÉS QUE DECORACIÓ

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Mercedes

El Zen és una branca del budisme que tendeix a la serenitat per mitjà de la saviesa. El terme prové del sànscrit (dhyana), que en passar pel xinès (chan) va acabar sent zen en japonès. La seva traducció a la nostra llengua seria, més o menys, meditació.

Es remunta a l’experiència de Buda Shakyamuni, qui va realitzar “el despertar” en la postura zazen al segle VI dc. Aquesta experiència es va transmetre sense interrupció de mestre a deixeble des de llavors, formant la línia zen.

Zazen és la meditació asseguda en la postura tradicional del lotus, practicada per l’ésser humà des de la prehistòria. No és una teoria ni una idea, és simplement una pràctica que canvia el nostre esperit de manera radical. Significa fondre’s amb l’univers sencer.

Els mestres zen japonesos van portar aquesta pràctica a Europa, plantant així la llavor en una terra nova. A principi del segle XX es comença a conèixer massivament en occident el seu aspecte més cultural i folklòric, a través de diferents pràctiques com les arts marcials, la cerimònia del te, l’art floral, els famosos jardins japonesos, etcètera.zen 2.jpg

Avui dia encara no ha estat realment integrat a la nostra cultura. Seguim veient-ho com alguna cosa exòtica i folklòrica, creiem que és solament una imatge amb estil japonès o xinès quan en realitat és una cosa molt més profunda. De fet s’ha barrejat zen amb decoració, desvirtuant encara més el coneixement. Si volem instal·lar el zen a les nostres cases, devem saber que no consisteix només en un estil de colors blancs i negres, ni en una decoració més o menys minimalista.

Cal que busquem un espai en la nostra llar on puguem estar tranquils i relaxats. En aquest lloc realitzarem les nostres meditacions, asseguts, sense res que ens distregui la ment. Aquest lloc s’anirà impregnant del nostre zen interior, ja que el zen és, a més d’una escola del budisme,un estat mental: equilibri, harmonia i meditació. A poc a poc aquest lloc ens anirà demanant determinat tipus de decoració, la que afavoreixi aquesta pràctica, i cada vegada més, l’ambient ens ajudarà a desenvolupar  el nostre viatge interior.

Si t’interessa aquest tema, des de ShBarcelona t’explicarem en posteriors entrades com aprofundir-hi, i com adaptar aquesta filosofia a la vida moderna, per aconseguir majors nivells de coneixement i equilibri.

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Comentari

Deixar un comentari