blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Visitar

ELS BARCELONINS REBRAN EL 2014 A LA FONT MÀGICA

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Mercedes

Cada any rep més de 2,5 milions de visites, i enguany s’estrena com a escenari principal dels actes d’acomiadament de l’any a Barcelona: es tracta de la Font Màgica. L’Ajuntament l’ha triat per concentrar-hi els barcelonins per a una gran festa de benvinguda per al 2014.

Els Castellers de Sants, La Fura dels Baus amb un centenar d’actors i una figura de ferro que representa l’Ésser del mil·lenni es combinaran amb un espectacle d’aigua, llum i pirotècnia. Es vol fer un homenatge al Parsifal de Wagner amb les campanades, i tot plegat seran tres quarts d’hora de fantàstic espectacle, amb el que es vol incloure Barcelona entre les ciutats d’arreu del món que fan grans celebracions de cap d’any. No s’hi permetrà el consum d’alcohol.

Per donar a conèixer tot això al públic s’ha creat una web que ja és disponible en català, castellà i anglès. Història, trajectòria i evolució des de la seva creació, funcionament, horaris i actualitat. Podeu accedir-hi des d’aquí.

4colsAquesta espectacular obra, va ser construïda amb motiu de l’Exposició Universal de 1929 per Carles Buigas i Sans, en l’emplaçament on estaven Les Quatre Columnes de Josep Puig i Cadafalch. Enderrocades el 1928,van ser reconstruïdes en 2010 a pocs metres del seu emplaçament original.

BarcelonaLa font també ha estat restaurada en diverses ocasions, especialment per a les Olimpíades, i l’última gran restauració acaba en el 1998. Actualment tres llacs en la superfície, i dos nivells subterranis de maquinària i instal·lacions, mobilitzen un volum d’aigua de 2610 metres cúbics per segon, i s’acompanyen de 4760 llums per donar lloc a magnífics espectacles de llum i so.

La font és l’element principal del conjunt de cascades i estanys de l’eix de Maria Cristina que va  des del Palau Nacional fins a la plaça d’Espanya, incloent 4 cascades, 3 llacs, brolladors i dues fonts.

Des de ShBarcelona et recomanen que vagis a la revetlla, o almenys facis una passejada fins a la font en horari d’il·luminació i et deixis transportar per la màgia de l’aigua i el so al teu món interior.

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Comentari

  • ” una passejada fins a la font en horari d’il·luminació i et deixis transportar per la màgia de l’aigua i el so al teu món interior”.
    Quin final tant xulo !!!!! m ha agradat veure les 4 columnas de 1928.

Deixar un comentari