Categories: Cuina del món

MARIDATGES NADALENCS

En gastronomia quan parlem de maridatge fem referència a la combinació natural entre beguda i menjar. La beguda correcta pot fer que qualsevol vianda es trobi encara més gustosa, i és que les notes de sabor combinades en forma correcta, poden elevar tota la recepta a la seva màxima potència i fer que es paladegi millor que mai.

Com ja deus conèixer les combinacions dels plats tradicionals amb vins de la nostra terra, és als plats més actuals del Nadal i a vins molt especials espanyols, als que anem a fer un repàs en aquest article.

Taula de Continguts

Carn

Porcellet al forn i Albariño Pazo Piñeiro 2010.

Aquest garri petitó d’entre 5 i 6 quilos, que encara no s’ha deslletat, el preparem només amb aigua i sal, amb la seva pell ben torrada al forn, deixant que no se’ns escapin els sucs d’aquesta carn tan tendra. Si triem per acompanyar un vi especial com a aquest, amb fermentació sobre les mateixes mares i guardat en ampolla, ens assegurem el seu autèntic realç.

Peix

Besuc al forn amb negre Rioja El Pacto Criança 2011.

Aquest clàssic del nadal en les nostres taules, que vindrà regat amb un bon raig de vi blanc sec, i presentat amb ceba i patata ben sofregides, anirà perfectament acompanyat amb un vi amb força però que no amagui el sabor del peix. Aquest potent tempranillo li anirà de perles.

Dos de marisc

Escamarlans a la planxa amb Vinya Muriel Blando Reserva.

Plat de començament d’un bon menjar de Nadal, amb un fort cop de planxa i un bon raig d’oli d’oliva verge extra, marida perfectament amb aquest blanc 100% Viura amb fermentació del most en flor en bótes de roure francès durant una mica menys d’un mes.

Cabra de mar cuita amb vi escumós Eugenia de Txomin Etxaniz.

Aquest marisc delicat però agraït per a cuines senzilles, solament cuits amb aigua i bé de sal, ens aportarà tots els matisos propis dels fons de la ria gallega. Acompanya-ho amb aquest txakoli de Getaria que amb 15 mesos de criança en ampolla presenta una bombolla fina i ben integrada.

Hi ha moltíssims més maridatges magnífics, a més de què sobre gustos no hi ha res escrit. De manera que pots començar a maridar al teu gust fins que trobis el vi més adequat al menjar festiu que vas a gaudir. No et quedis amb vi negre per a carns i blanc per a peixos, tasta amb imaginació i elabora els teus propis maridatges recordant que a l’hora d’escollir un vi, el plat pot ser important, però la forma en la qual s’ha cuinat és el que ha de determinar que la nostra elecció prengui una direcció o un altre.

El cava

I si ho trobes complicat, recorda que hi ha un comodí per a qualsevol plat, ja sia salat o dolç: el cava! Per les seves característiques, és ideal per a combinar amb carns, aus, peixos, dolços, canapès, etc. Pot fer-se servir per a acompanyar tot un dinar sencer. I a Catalunya en tenim molts i boníssims. Si els fas un lloc al teu rebost, estaràs preparat per a qualsevol imprevist. Amb un bon celleret de cava a casa no et faltaran mai els convidats!

Des de ShBarcelona et desitgem bon profit!

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Recent Posts

És possible obrir un compte bancari amb passaport?

Barcelona, una ciutat vibrant i multicultural, atreu a persones de tot el món amb el…

1 setmana ago

Què és la certificació Biosphere?

Indubtablement, la importància de la sostenibilitat s'ha tornat fonamental en tots els àmbits, i un…

3 setmanes ago

El que has de saber de la Fórmula 1 a Barcelona 2024

La Fórmula 1 arriba a Barcelona, aquest any la ciutat es prepara per a rebre…

4 setmanes ago

Incasòl: 10 “FAQS” d’inquilins i propietaris

Tant si ets propietari com inquilí, segurament alguna vegada t'has preguntat què és l'Incasòl? Sobretot…

1 mes ago

Guia ràpida sobre la Inspecció Tècnica d’Edificis (ITE)

La Inspecció Tècnica d'Edificis (ITE) emergeix com un pilar fonamental en la gestió i preservació de…

2 mesos ago

Hola Barcelona Travel Card: com funciona

Barcelona atreu a visitants de tot el món cada any, i explorar aquesta metròpolis pot…

2 mesos ago