A Barcelona fins ara no comptàvem amb un lloc emblemàtic i mundialment conegut per a la celebració oficial de la Nit de cap d’any com ho tenen Nova York amb Times Square, Londres amb el Big Ben, o Madrid amb la Porta del Sol. Això no obstant, des de fa ben poc, s’ha decidit que aquest emplaçament sigui la Font Màgica, a Montjuïc, i des de ShBarcelona us volem explicar com se celebraran les campanades de 2015 al carrer de Barcelona.

Article relacionat: Descobreix el districte de Montjuïc

La Font de Montjuïc, lloc emblemàtic barceloní per a les campanades

Imatge de: J.Pineda66 via VisualHunt

Com ja os vàrem explicar a l’article “Els barcelonins rebran el 2014 a la Font Màgica”, des de l’any passat això ha canviat: ara també tenim el nostre propi espai per donar la benvinguda al nou any i acomiadar-nos del que acaba, celebrant un espectacle d’altura a la Font de Montjuïc. Tant si vius a Barcelona com si ets aquí de vacances, una bona manera de començar la festa és, sens dubte, anar a escoltar les campanades a la Font, aquesta nit més màgica que mai, envoltat per milers de persones amb ganes de gaudir. L’acte comença a les 23:00 amb les arts escèniques i l’espectacle de les fonts. No cal dir que l’esdeveniment és completament gratuït. A les 00:00 en punt tindran lloc les dotze campanades, que faran que el públic allí reunit, després de menjar el raïm corresponent, celebri l’entrada del nou any amb una explosió d’alegria, i alçant les seves copes de cava. A continuació comença un espectacle pirotècnic que es perllonga fins a les 00:30, i després la gent comença a disgregar-se per continuar la festa a casa o als molts locals de la ciutat. Si desitges un hotel per passar la nit prop de les Fonts per als teus convidats o familiars, trobaràs encara habitació en alguns d’ells. N’hi ha força propers en els quals, per un preu gens desorbitat, ofereixen el típic combi nit i desdejuni.

Article relacionat: Montjuïc, muntanya de museus

Imatge de: MiquelGP54 via VisualHunt

La Plaça de Catalunya també és un dels llocs més concorreguts la nit del 31 de desembre. Altres anys s’han reunit allí fins a 50.000 persones per prendre el raïm mentre sonen les campanes. L’ambient majoritari és de turistes i estrangers passant-s’ho bé. Festa animada garantida. Si et decideixes per aquesta última opció, cal que tinguis en compte que la plaça estarà envoltada per l’habitual control policial, a fi d’evitar que ningú entri a la plaça amb ampolles o gots de vidre, però alhora es repartiran milers de gots biodegradables perquè poder gaudir de la beguda sense problemes. Una altra zona on anar a celebrar el trànsit anual són les Glòries, on es troba la Torre Agbar. La façana d’aquesta torre està composta per panells il·luminats que poden donar efectes de llum i color, i per cap d’any és tot un espectacle. Primer amb els quartos i després amb les campanades, a cada “dong” s’il·lumina la torre sencera, marcant el ritme al qual has de menjar-te els dotze grans de raïm. Triïs la festa que triïs,  t’animem al fet que surtis al carrer en aquesta nit tan especial de nadal a gaudir de l’alegria de la festa ciutadana.

*Imatge destacada de: MiquelGP54 via VisualHunt

Hi penses anar? No dubtis a compartir la teva experiència amb nosaltres!

5 / 5 ( 3 votes )
Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Recent Posts

Què és la certificació Biosphere?

Indubtablement, la importància de la sostenibilitat s'ha tornat fonamental en tots els àmbits, i un…

5 dies ago

El que has de saber de la Fórmula 1 a Barcelona 2024

La Fórmula 1 arriba a Barcelona, aquest any la ciutat es prepara per a rebre…

2 setmanes ago

Incasòl: 10 “FAQS” d’inquilins i propietaris

Tant si ets propietari com inquilí, segurament alguna vegada t'has preguntat què és l'Incasòl? Sobretot…

4 setmanes ago

Guia ràpida sobre la Inspecció Tècnica d’Edificis (ITE)

La Inspecció Tècnica d'Edificis (ITE) emergeix com un pilar fonamental en la gestió i preservació de…

2 mesos ago

Hola Barcelona Travel Card: com funciona

Barcelona atreu a visitants de tot el món cada any, i explorar aquesta metròpolis pot…

2 mesos ago

La plaça Espanya de Barcelona, un passeig recomanable

La Plaça Espanya de Barcelona és un dels llocs més emblemàtics de la ciutat. Amb…

2 mesos ago