blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Música

MEMORIAL TETE MONTOLIU

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Mercedes

“Si ja és setembre, ja és l’Hora del Jazz”. Amb aquest lema l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya, en arribar la tardor, organitza el “Festival L’Hora del Jazz. Memorial Tete Montoliu“, presentant propostes de caràcter molt divers dins del què és l’actualitat de l’escena catalana, i obrint el jazz a nous públics, a més dels habituals del festival.

“Tete” Montoliu va ser un gran pianista català i famosíssim intèrpret de jazz a escala mundial. Amb aquest memorial se li ret homenatge, puix lamentablement morí quan era al punt més alt de la seva carrera, l’any 1977.

Com de costum, la Plaça de la Vila de Gràcia serà l’encarregada d’acollir la gran majoria de concerts.Grup Jazz

La programació del festival es repartirà entre tres diumenges seguits: els dies 7, 14 i 21 de setembre, amb concerts gratuïts dels grups Carola Ortiz – Albert Bover Duet, Francesc Capella – David Pastor Quintet, Tribut a Blue Note, Guillem Amedo Band & Celeste Alies, Countdown, D’Ebano i About Nina.

Coincideix aquest any també què l’Associació compleix 25 anys, i ho celebren dins del festival de dues maneres:

D’una banda, recuperant la programació nocturna de tres concerts en diferents clubs de la ciutat que ja han participat d’edicions anteriors: Cafè del Conservatori del Liceu, Jamboree i Milano Cocktail Bar.

I d’altre, col·laborant a la programació del 26 de setembre d’un nou festival, el Jazzing, al barri de Sant Andr
eu, on podrem gaudir d’un doble concert amb formacions liderades per membres de l’Associació.

La programació nocturna començarà al Milano Cocktail Bar, amb l’actuació el dia 15 de Jordi Barceló Trio, una visió molt llatina de l’estil pianístic dels anys 30 i 40. Continuarà al Cafè del Conservatori del Liceu el dia 25, amb Slow Quartet, una variació de l’estil “sotto voce”. I el dia 30, el Jamboree acollirà el concert de Pomodoro Hunters, un grup que recupera els clàssics del jazz, però apostant per la creació de nous temes originals barrejant diversos gèneres musicals.

Tota la programació (espais, horaris, preus, cartell…) la pots trobar a la pàgina de l’AMJM. Si ets un amant d’aquest estil, o si et ve de gust conèixer-ho, aquesta és l’ocasió ideal per gaudir d’un gran jazz, tot recordant aquest enyorat intèrpret.

Jazz

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Deixar un comentari