blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Exposicions

NOU PLA GENERAL METROPOLITÀ

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Mercedes

Al Museu del Disseny de Barcelona (DHUB) a partir del 29 de gener i durant 100 dies, s’ha organitzat una gran exposició, muntada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona, per impulsar debat sobre el Nou Pla General Metropolità que comparteixen 36 municipis i 3.2 milions d’habitants.

L’expo es diu “Metròpolis Barcelona”, i té com a objectiu reunir nous suggeriments i iniciatives per començar aquest any la redacció del nou Pla, que substituirà al de 1976.

L’espai està dividit en 19 àmbits diferents, i mostra grans maquetes i 40 produccions audiovisuals. El recorregut es realitza pels atractius cubicles disposats com una espina de peix, amb el contingut mostrat en capes superposades i molts audiovisuals, pantalles i projeccions al sostre.

Al costat de la mostra s’organitzaran 3 actes, amb polítics i experts mundials de desenvolupament urbà, i també l’edició de dos llibres. En aquests esdeveniments es contrastarà el treball de les sessions preparatòries amb visions d’experts, i també amb la mirada crítica dels ciutadans.

Des que es va engegar el Pla General Metropolità de 1976 fins ara (40 anys), el sòl ocupat de l’àrea metropolitana de la província de Barcelona s’ha duplicat, el que fa necessari no una nova revisió del mateix, sinó l’elaboració d’un nou d’acord amb les necessitats del present.

Per això l’exposició mostrarà també la gran quantitat d’espais buits existents, les possibilitats d’interconnexió de parcs i zones verdes, i les oportunitats de reordenació i reutilització d’àmbits urbans, amb la vista posada en les noves formes de treball, de vida i de mobilitat sostenible arribades amb la nova revolució tecnològica i la crisi.

metropolias barcelonaEls dos llibres editats a l’exposició serviran de guia de viatges o guia turística de l’àrea. L’exposició compta amb un pressupost de 630.000 euros, i s’hi preparen visites escolars d’instituts dels 36 municipis involucrats.

Si t’interessa l’evolució metropolitana de la nostra ciutat, no dubtis a acudir a aquesta interessant mostra i participar en ella.

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Deixar un comentari