blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Oci i cultura

La plaça Espanya de Barcelona, un passeig recomanable

Plaça Espanya de Barcelona
Escrit per ShBarcelona

La Plaça Espanya de Barcelona és un dels llocs més emblemàtics de la ciutat. Amb la seva majestuosa font i la seva impressionant arquitectura, resulta un punt de referència ineludible per als visitants i un espai molt volgut pels locals.

En aquest article et brindem informació clau sobre la història de la Plaça d’Espanya de Barcelona. Al mateix temps et guiem perquè gaudeixis al màxim la teva visita a aquest icònic lloc.

Història de la Plaça Espanya de Barcelona

La història de la Plaça d’Espanya està relacionada amb la celebració de l’Exposició Internacional de 1929. La plaça va ser dissenyada per Josep Puig i Cadafalch, encara que ha tingut diverses intervencions com la de l’arquitecte Pere Domènech i Roura.

Com veuràs, aquesta és una obra arquitectònica impressionant que es va construir com un símbol de modernitat i progrés. Dues torres venecianes flanquegen l’entrada a l’avinguda Maria Cristina, des de la qual es pot veure el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), i la famosa Font Màgica.

Les columnes que envolten la plaça estan adornades amb representacions de les províncies espanyoles. Aquests detalls atorguen un toc cultural únic. A més, la font és coneguda per les seves llums i aigua que són un veritable delit per als visitants.

Edificis i monuments a visitar

Les Torres Venecianes

Situades als peus de la muntanya de Montjuïc, al final de l’Avinguda Maria Cristina, es troben aquestes torres de planta quadrada i totalment simètriques entre si. Són dues estructures imponents que flanquegen l’inici del recorregut cap a Montjuïc. Il·luminades a la nit, ofereixen una vista espectacular i són un punt de benvinguda i referència per als visitants.

Torres Venecianes de la Plaça d'Espanya

Torres Venecianes de la Plaça d’Espanya

La Font de la Plaça d’Espanya

En la rotonda central de la Plaça d’Espanya de Barcelona, es troba una font monumental just enfront del centre comercial Las Arenas i al peu del pujol de Montjuïc. És un element distintiu amb una estructura imponent i se suma a la bellesa arquitectònica de la plaça, fent d’aquesta àrea un lloc icònic a Barcelona.

Font Màgica (Font Màgica)

Situada al peu del Palau Nacional, la Font Màgica és una font monumental que ofereix espectacles de llums i música a les nits de la plaça Espanya de Barcelona, aquests tenen una durada aproximada d’uns 15 minuts. Depenent de la temporada que vinguis és important que t’informis sobre els horaris de funcionament.

No t’ho pots perdre, és un lloc encantador per a passejar i gaudir de l’atmosfera.

MNAC (Museu Nacional d’Art de Catalunya)

Aquest museu alberga una àmplia col·lecció d’art català i es troba una de les millors col·leccions d’art romànic del món que inclou destacades col·leccions com a pintures, escultures, art decoratiu i fotografies. A més de les seves col·leccions permanents, també realitza exposicions temporals i organitza activitats culturals per a contribuir amb la difusió de l’art i la cultura catalana. És una visita recomanada i imperdible per als amants de l’art i a més, significativa, ja que l’edifici en si és una obra mestra arquitectònica.

Museu Nacional d'Art de Catalunya

Museu Nacional d’Art de Catalunya

Palacio Nacional (Palau Nacional)

El Palau Nacional, també conegut com a Palau Nacional en català, està situat a la muntanya de Montjuïc. Un edifici amb un estil arquitectònic inspirat en el Renaixement espanyol i destaca per la seva imponent façana i dimensions majestuoses. Aquest, a més, alberga el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC). Pots visitar l’interior del Palau i el Museu el primer diumenge de cada mes gratuïtament.

Des d’allà es té una excel·lent vista panoràmica de la ciutat.

Parc de Joan Miró

Encara que no està directament a la Plaça d’Espanya, aquest parc, que porta el nom del famós pintor i escultor català Joan Miró, ofereix un espai obert ampli i pròxim a tots els visitants que vulguin descansar una mica enmig de la ciutat. És un lloc tranquil i agradable per a relaxar-se i gaudir de l’escultura “Dona i Ocell” (Dona i Ocell) de Joan Miró.

Centre Comercial Arenas de Barcelona

La Plaça d’Espanya de Barcelona alberga un impressionant edifici amb una estètica molt particular; antigament, va ser una plaça de toros ara reconstruïda i dissenyada en un modern centre comercial amb una variada gamma de més de 100 botigues i una vista panoràmica de 360 de la ciutat, el que es coneix com a Arenas de Barcelona. Si et ve de gust fer algunes compres o acostar-te a veure una pel·lícula al cinema, aquest és el lloc ideal.

Troba allotjament prop de Plaza d’Espanya

Els millors restaurants de la Plaça

La Plaça d’Espanya de Barcelona no sols ofereix un banquet visual, sinó que també és un lloc on pots gaudir del bon menjar. Aquí et presentem alguns dels millors restaurants que pots trobar en els voltants:

Pura Brasa Plaza España Barcelona

Comencem per una proposta senzilla i barata però es menja fantàstic, en ple centre comercial (que això no t’enganyi). Tota la seva carta es basa en la brasa, et recomanem demanar la truita de patates, la mousse d’albergínia o les mitjanes a la brasa i no desitjaràs provar res més.

Kurai

Una forma ideal d’acostar-se a la cuina japonesa sense allunyar-nos de la Plaça Espanya. No trigaràs molt a voler tornar i acabar de provar tota la seva carta de nigiris, temakis, sashimis i moltes altres delícies. Plaza España Barcelona

Spice BCN

Baixant una mica per Paral·lel arribem a aquest local, si t’agraden les aletes de pollastre, aquest és el teu lloc ja que s’especialitza en això. Aquí no sols trobaràs una carta de cuina sud-africana i condiments del Carib especialment preparada per als amants del picant sinó que també tindràs altres opcions en la carta per a diferents gustos.

Alapar Plaza España Barcelona

Molt a prop, al carrer Lleida, ens trobem aquest restaurant de màxima sofisticació i delicadesa. Alta cuina que barreja gastronomia mediterrània amb una visió asiàtica, oferint productes basats en la temporada i tractats amb subtilesa.

Tapa Tapa

Encara que puguis pensar que tapes poden posar en qualsevol bar d’Espanya, aquí et trobaràs amb unes especialitats de primera qualitat i un dels pioners en el que al tapeo es refereix. A un bon preu i amb molta varietat de tapes i cerveses es pot gaudir de l’ambient acollidor que ofereix.

Rebost d’Hostafrancs

Tanquem aquesta llista amb un d’aquests llocs clàssics plens d’història: cuina de mercat i plats tradicionals de la gastronomia mediterrània. Aquí podràs trobar plats típics, com la paella de marisc, fideuá de peix o entrecot de vedella, tot això sempre acompanyat d’unes bones patates.

Plaça Espanya Barcelona nit

La plaça de nit ofereix moltes opcions per a divertir-se

Com aparcar en la Plaça España Barcelona

Una de les opcions és l’aparcament públic, que es troba a la rodalia de la plaça, i que està supeditat a les Zones Blava i Verd de la ciutat. A més, també pots trobar aparcaments privats amb un rang de preus que varia entre els 2 i 4 euros per hora.

Com pots veure, la Plaça d’Espanya de Barcelona és un lloc que combina història, cultura i entreteniment. És una parada imprescindible per a qualsevol visitant de la ciutat. Ja sigui que estiguis interessat en l’arquitectura, la gastronomia o les compres, trobaràs alguna cosa que et captivarà en aquest lloc icònic.

Sobre l'autor

ShBarcelona

ShBarcelona és una agència immobiliària situada a la ciutat comtal de Barcelona que ofereix pisos de lloguer i venda. En el blog et comptem tot el relacionat amb el sector immobiliari, tràmits administratius, esdeveniments i plans a Barcelona.

Deixar un comentari