blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Descobrir

SLOW FOOD I EL MERCAT DE LA TERRA

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Mercedes

El moviment Slow Food (menjar lent) va néixer a Itàlia l’any 1986, i avui dia és un moviment internacional que es contraposa a l’estandardització del gust en la gastronomia, especialment el menjar ràpid. Promou l’extensió d’una nova filosofia que combina plaer i coneixement.

Actualment està present en tots els continents i opera per salvaguardar les tradicions gastronòmiques regionals, els seus productes i els seus mètodes de cultiu.

Té com a símbol el caragol, que és l’emblema de la lentitud.Menjar Lent

Les finalitats que persegueix aquesta filosofia són:

  • atorgar dignitat cultural a les temàtiques relacionades amb el menjar i l’alimentació.
  • individualitzar els productes alimentosos i les modalitats de producció lligats a un territori, en una òptica de salvaguarda de la biodiversitat, promovent la seva categorització i protecció mentre que són béns culturals.
  • elevar la cultura alimentària de la ciutadania i en particular de les generacions més joves, amb l’objectiu d’aconseguir la plena consciència del dret en plaure i al gust.
  • promoure la pràctica d’una qualitat de vida diferent, basada en el respecte al ritme i temps naturals, a l’ambient i la salut dels consumidors, afavorint la fruïció d’aquells que representin la màxima expressió qualitativa.

Aquest moviment és present arreu del món: és a més de 100 països, i té més de 80.000 socis. A Itàlia compta amb 330 seus locals, les quals s’anomenen “condotte” (conductes), mentre que a la resta del planeta de les seves seus locals se’n diu “convivia”.

Des del passat mes de setembre, la localitat barcelonina de Sitges acull El Mercat de la Terra Slow Food. Promogut per la comunitat Slow Food del Garraf i Penedès, és el primer que s’organitzarà de forma estable. Tots els dissabtes als Jardins del Retiro, Sitges tornarà a tenir el seu mercat de pagès. Aquest octubre es suspèn per la celebració del Festival de Cinema de Sitges, però es reprendrà al propvinent novembre.

Els productors exposaran i vendran directament al consumidor fruita, verdura, gall del Penedès, ous, pa, farina, embotits, vins, cervesa artesanal, formatge, xocolata i mel.

L’objectiu principal del Mercat de la Terra és promoure els productes de proximitat, i escurçar distàncies entre productors i consumidors, convertint-se en un referent d’educació al sabor, als bons costums alimentaris, i a salvaguardar la biodiversitat.

Tant si és el teu estil d’alimentació actual com si no, des de ShBarcelona et recomanem la visita a aquest sitgetà Mercat de la Terra, que sens dubte et serà de “bon profit”.

Sitges

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Deixar un comentari