blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Oci i cultura

Els dies Festius a Barcelona 2023

calendari de festivitats
Escrit per ShBarcelona

Com cada any, ens entren els dubtes de quins seran els dies festius de Barcelona en 2023. Des de ShBarcelona volem posar-t’ho fàcil, i hem recopilat tant els dies no laborals com aquelles festes populars més importants de la ciutat.

Quants festius hi haurà al 2023 a Barcelona?

Aquesta és la primera pregunta que moltes persones es fan i, com en la resta d’Espanya, podem comptar amb 15 dies festius a Barcelona. D’aquests, 9 dies estan assignats per l’estat per a tot el país, 4 els marca la Generalitat en el territori català i els 2 dies restants els assenyala el Ajuntament com a festius locals.

Aquest és el llistat complet de festius que afecten el calendari laboral de Barcelona en 2023, que ara detallarem per mesos:

  • 6 de gener: Reis Mags
  • 7 d’abril: Divendres Sant
  • 10 d’abril: Dilluns de Pasqua
  • 1 de maig: Dia del Treball
  • 5 de juny: Dilluns de Pasqua Granada
  • 24 de juny: Sant Joan
  • 15 d’agost: La Asunción
  • 11 de setembre: Diada (Festa Nacional de Catalunya)
  • 25 de setembre: Dia de la Mercè
  • 12 d’octubre: Festa Nacional d’Espanya
  • 1 de novembre: Dia de Tots els Sants
  • 6 de desembre: Dia de la Constitució
  • 8 de desembre: Dia de la Immaculada
  • 25 de desembre: Nadal
  • 26 de desembre: Sant Esteve
  • Pisos de lloguer a Barcelona

Gener

El primer dia de tots els festius que trobem en 2023 és el 6 de gener (ja que el dia 1 és diumenge). Es tracta d’una data molt especial a Espanya, ja que se celebra l’arribada dels Reis Mags, i els nens gaudeixen dels regals que els hagin portat aquesta nit. A més, el dia abans es pot veure una increïble cavalcada per moltes ciutats.

Abril

Fins al mes d’abril no tornarem a veure un dia festiu fora dels caps de setmana, i en aquest cas serà per la Setmana Santa. Encara que en gran part d’Espanya els dies festius són el Dijous Sant i el Divendres Sant, a Catalunya s’elimina el primer dels dies per a marcar com a festiu el Dilluns de Pasqua, una celebració molt arrelada aquí.

Maig

Al maig trobem un dia de descans, concretament el Dia del Treballador l’1 de maig.

Article relacionat: Activitats per a fer a l’estiu a Barcelona

Juny

Aquest any, com a festiu local a la ciutat de Barcelona tenim la “Segona Pasqua” el 5 de juny. També tenim una de les festes més especials per a la ciutat de Barcelona, encara que se celebra en molts altres llocs d’Espanya. La nit de Sant Joan transcorre en el canvi de dia entre el 23 i el 24 de juny, un moment ideal per a fer ‘reset’ al que portem d’any i començar amb forces l’estiu.

Agost

Una nova festa nacional arriba a mitjan mes d’agost, amb la celebració de l’Asunción de la Verge. Malgrat ser un estat aconfessional, a Espanya encara es mantenen molts dels dies festius marcats pel calendari catòlic.

Setembre

Setembre també és d’aquests mesos que la ciutat de Barcelona viu com a poques. Primer, per la celebració de la Diada o Festa Nacional de Catalunya, el dia 11 de setembre. Un parell de setmanes després, el 24 de setembre (encara que enguany es trasllada al dilluns 25 de setembre) celebrem a la patrona de la ciutat amb el Dia de la Mercè.

focs artificials a Barcelona

Festiu La Mercè a Barcelona (Foto via Unsplash)

Octubre

El mes d’octubre és conegut en tot el país per la festivitat del Dia de la Hispanitat el 12 d’octubre, que remarca la data del descobriment d’Amèrica. A més, el dia 31 (encara que no és festiu) podem gaudir d’una típica castañada i de les decoracions d’Halloween.

Novembre

Just el dia després, l’1 de novembre, sí que podem comptar amb un dia festiu per Tots els Sants. Un record als quals ja no estan però que romanen en la nostra memòria.

Desembre

Desembre és un dels mesos més festius de l’any, amb tot preparat per a prendre’ns un merescut descans en la recta final. Des del pont de la Immaculada (del 6 al 8 de desembre) fins al propi dia de Nadal, veiem diversos festius. A més, a Catalunya gaudim del 26 de desembre com la festa de Sant Esteve.

Vols trobar la teva llar a Barcelona?

Amb això conclou el nostre repàs als dies festius de Barcelona en 2023. Estem segurs que et vindrà bé aquesta informació si vols venir a alguns dels moments importants de l’any… o si vius aquí i vols saber quan podràs descansar!

Sobre l'autor

ShBarcelona

ShBarcelona és una agència immobiliària situada a la ciutat comtal de Barcelona que ofereix pisos de lloguer i venda. En el blog et comptem tot el relacionat amb el sector immobiliari, tràmits administratius, esdeveniments i plans a Barcelona.

Deixar un comentari