blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Exposicions

A COP D’ULL, AL PALAU DE LA VIRREINA

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Mercedes

Ni més ni menys: noranta fotògrafs ens conviden a descobrir la seva mirada en una enorme exposició que aterra al Palau de la Virreina, fins al 16 de març.

Sota el títol “A cop d’ull”, l’exposició ofereix un teixit fotogràfic de Barcelona i reflexiona sobre la seva pròpia identitat. Genera més preguntes que respostes, els seus organitzadors volen que el seu recorregut sigui un estímul creatiu. Els dies previs i fins i tot el de la mateixa inauguració, La Virreina va viure moments de bullícia entre els protagonistes d’aquesta gran finestra fotogràfica, tot esperant veure el que genera entre el públic.Pisos de lloguer a Barcelona

“Memòria i consciència” és l’apartat amb el qual arrenca el viatge, i ens recorda als artistes dels anys 50 i 60 de la talla de Joan Colom, Francesc Català-Roca, Xavier Miserachs, Oriol Maspons, Leopold Pomés i Colita entre uns altres. Ells van crear la imatge de Barcelona que avui coneixem i que va ser el brou de cultiu sobre el qual van créixer les joves generacions.

La mirada cap a l’interior de la ciutat, la seva vida cultural social i política, la visió documental de l’exterior i la producció de nous imaginaris, la comunicació aplicada o l’escena comercial, convergeixen en aquesta fantàstica mostra.

Al saló principal de la Virreina trobem el treball de Samuel Aranda “Spanish Crisi” (2011-2013), un reportatge que es va publicar en The New York Times i que va ser polèmic per la seva duresa. En el treball s’inclou una família esperant a la policia per procedir al desallotjament del seu habitatge a Terrassa. Pisos de lloguer a Barcelona

El Palau de la Virreina és a La Rambla, 99, al costat del Mercat de la Boqueria.  Es tracta d’un edifici barroc rococó, que va fer construir el Marquès de Castellbell, virrei del Perú, quan acabà el seu manament en aquelles terres.  El 1778 es va acabar la construcció, feta sobre planells de Josep Ausich, dirigida per Carles Grau, i amb escultures del mateix Grau i de Francesc Serra.

La mort del marquès va fer que només la seva vídua, Maria Francesca de Fiveller i de Bru, “la virreina”, ocupés el Palau i li donés nom.  El 1941 fou declarat Monument Nacional. Avui en dia pertany a l’Ajuntament de Barcelona, i alberga vàries sales-museu, diversos equipaments artístics, i és la seu de la Regidoria de Cultura.

Des de ShBarcelona et recomanem sobre manera aquesta exposició, combinada amb la visita a l’interessant Palau i les seves rodalies.

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Deixar un comentari