blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
El que convé saber

AJUDEM AL PLANETA

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Mercedes

A la vista està que la naturalesa sap com regenerar-se, si la raça humana deixés de malmetre-la, en pocs anys la seva força tornaria a fer de la Terra un absolut paradís per a la vida. No obstant això, la velocitat a la qual la contaminem fa pensar que potser el planeta del futur no serà un lloc habitable per a l’ésser humà.

Així és que posem-nos a la feina d’ajudar a la naturalesa a depurar el mal que li fem amb unes quantes coses que, encara que conegudes per tots, és bo recordar-les de tant en tant i posar-les en pràctica, són grans de sorra per deixar un món millor als nostres fills.

Costums d’allò més senzill

  • Si deixes l’aixeta oberta tot el rato que trigues a rentar-te les dents, estàs gastant fins a 19 litres d’aigua de més en un sol dia. Multiplica això pels membres de la família i decideix.
  • Rentar el cotxe és quelcom sobrevalorat, no és necessari fer-ho cada dos dies. Quan et calgui, recorda que un túnel de rentat automàtic gasta menys de la meitat d’aigua que si ho fas amb la mànega.

Gestos per reduir el teu consum d’energia

  • Il·luminant la casa amb llums de LED estalvies en la factura de la llum, i utilitzes també menys energia: un 74% menys que amb una bombeta normal. Malgrat són un xic cares, s’amortitzen força de pressa, i el benefici ambiental és molt gran. Pensa també que les de baix consum són contaminants, fins i tot apagades. I al tanto! si es trenquen, alliberen el super-tòxic mercuri.
  • Mejorar planetSi pintes el terrat de casa teva de color blanc, a l’estiu podràs estalviar fins a entre un 20 i un 40% de l’energia que gastes per refredar l’habitatge. En canvi, a l’hivern no gastaràs més a escalfar-la. Barat i eficaç, val la pena. Si vius en un edifici de veïns, proposa-ho a la comunitat.
  • Estén la roba en lloc de fer servir l’assecadora. Et durarà més, ja que a cada assecada mecànica es perd un munt de teixit i es poden crear fongs. El sol també afavoreix l’estat de la roba, higienitzant-la. L’assecadora és l’electrodomèstic que més consum, estalviaràs força.

Canvis d’hàbits de consum

  • Produir, engreixar i processar mig quilo de carn gasta aproximadament 6.800 litres d’aigua.
  • Si un sol dia a la setmana et “converteixes” en vegetarià, imagina l’estalvi d’aigua que suposarà per al planeta. Ara imagina que ho fa tota la teva família, ara tot el teu bloc de veïns, ara… Comença tu, mira receptes.
  • Ampolles de plàsticFes servir ampolles de vidre. Només a EUA es consumeixen 1.5 milions de barrils d’oli a l’any per generar ampolles de plàstic. A més, la immensa majoria porten BPA, molt contaminant. Millor que no en compris, però si ho fas, comença a reutilitzar-les, tenen una vida útil molt més enllà, dóna un cop d’ull a Youtube.
  • Cada any, el planeta es queda sense 34 milions d’arbres perquè fabriquem tovallons de paper. Que tal si tornem a les de tela de tota la vida? La teva rentadora no consumirà més perquè hi afegeixis els tovallons, i són més sans per a tu, ja que els blanquejants del paper són tòxics.
  • Utilitzar paper verge suposa un 74 % més de contaminants de l’aire i un 34% més de consum d’aigua. Consumeix paper reciclat, els boscos t’ho agrairan.

Recorda que la naturalesa necessita el teu suport per no col·lapsar. Sigues eco-friendly, tots hi guanyem.

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Deixar un comentari