blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Últimes tendències

ANAR PEL CAMP? SÍ, PERÒ AMB EL MÒBIL

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Mercedes

T’agrada el senderisme? O sortir amb la bicicleta de muntanya? I fer rutes fotogràfiques pel camp? Si ets “de ciutat” i has dit que sí a alguna d’elles, segurament t’haurà passat de veure un arbre i no saber quin és, o una au i no poder identificar-la, o mirar als estels i no trobar les constel·lacions.

Hi ha diverses apps que no han de faltar en el teu smartphone o dispositiu mòbil, per tal que puguis treure-li major rendiment a les teves sortides.

Avui, des de ShBarcelona et fem a mans informació d’algunes d’aquestes apps, enfocades a optimitzar el teu contacte amb la natura i que et sentis com un expert. Amb elles podràs apreciar més l’espai on et mous, entendre’l, valorar-lo i en definitiva, gaudir-ne.

Mirar lunaPer identificar les aus que habiten en l’entorn, SEO/BirdLife proposa una aplicació gratuïta per a tots els públics: es tracta de Guia de les Aus i Itineraris Ornitològics d’Espanya. Conté informació rellevant de les més de 560 espècies presents a Espanya, així com rutes per 25 enclavaments d’importància ornitològica.

Una altra, encara que només per a iPhones és iBird, identificador d’aus a partir d’un cercador on s’inclouen dades de color, forma, cant, localització i estil de vol.

Punts Geodèsics, combinada amb l’eina de realitat augmentada Layar, identifica sobre l’objectiu de la càmera i ens ofereix informació completa de les muntanyes i altres accidents del paisatge. Disponible per a dispositius Android.

Per iPhone comptem amb iBat, que ens permet detectar, gravar, interpretar i identificar el so de fins a 900 espècies de ratapinyades. Si fas espeleologia o t’agraden coves, avencs i grutes, no te la pots perdre.

MobilUna aplicació de reconeixement visual, LeafSnap, identifica les flors a partir d’una foto.

A través de Google Sky Maps (per Android) ens ajuda a identificar constel·lacions i estels mitjançant un GPS tridimensional de l’espai en temps real, amb resposta immediata.

Si el teu és mirar la Lluna i intentar entendre-la, amb la teva iPhone i gràcies a Moonphase sabràs del cicle, fase i topografia del satèl·lit a cada moment.

Finalment, i de moment solament per Android, ha nascut l’aplicació Biocerca: en ella trobaràs tots els arbres autòctons propis de Catalunya, així com alguns altres que pots trobar a parcs i jardins, e
ncara que siguin d’origen forà.

Pots trobar-les totes a les botigues on-line d’Apple i Android. A partir d’ara, sortir al camp serà una experiència diferent, oi? Bona passejada.

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Deixar un comentari