blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Últimes tendències

La moda de Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Estibaliz

Passar un cap de setmana o un pont a Barcelona són bones excuses per fer un petit viatge a la ciutat més moderna de Catalunya, tot i que si tens la possibilitat de perllongar la teva estada durant més temps, lògicament la gaudiràs més. Una de les primeres incerteses quan viatgem a un lloc nou i desconegut és quina roba posar-se, doncs ni tan sols dins d’un mateix país vestim igual en una ciutat o en una altra. És per això que volem dedicar aquest article del nostre blog de ShBarcelona a parlar de la moda de Barcelona.

Com vestir a Barcelona

la moda de BarcelonaL’estil dels residents a Barcelona és modest i, en ocasions, conservador. Però no vol dir que els estilismes que porten siguin rígids, simples o passats de moda, ens referim més aviat a que aposten per combinacions i colors molt més clàssics que en altres ciutats. Per tant, la moda a la capital catalana és una barreja entre la “moda casual”, però alhora discreta, elegant i còmoda. Qualsevol persona en condició d’estranger o turista que l’interessi passar desapercebut, almenys de bones a primeres, i seguir la moda de Barcelona així com l’etiqueta general en quant a la vestimenta, la primera recomanació és tenir en compte és l’època en què visitarà la ciutat.

Article relacionat: Com som els catalans? 

La moda barcelonina segons l’època de l’any

la moda de BarcelonaPrimer de tot, recalcar que les temporades més recomanables per viatjar a Barcelona són entre finals de la primavera i principis de la tardor. Durant tot l’any, independentment de l’estació, els habitants de Barcelona aposten per la comoditat i la qualitat de les peces que utilitzen, fugint del concepte de marca que potser està més present en altres ciutats. El material utilitzat en les peces també és extraordinàriament important, ja que al ser una ciutat bastant humida, els teixits han de ser els adequats per evitar que les peces s’empapin de suor. Aquest és un consell molt important si has d’anar a Barcelona durant la temporada alta.

Perquè tot i que sigui ple estiu i la calor sigui considerable, comprovaràs que els barcelonins no són aficionats als pantalons curts. Optar per les fibres més fresques com el lli o teixits fins de cotó en colors clars és la millor solució en aquest cas. I malgrat tenir platja, no veuràs que la gent vagi amb pareos, bermudes, xancletes o banyador per la ciutat; fer-ho és un error greu d’etiqueta. Les samarretes de tirants en els homes i els pantalons molt curts en les dones també solen cridar massa l’atenció. Per accedir a alguns monuments, com les esglésies i catedrals, es recomana no portar les espatlles, la moda de Barcelonal’esquena, el ventre o les cames al descobert.

De cara a preparar la maleta, cal no oblidar que Barcelona és una ciutat especialment càlida en els mesos d’estiu, tot i que també podríem considerar-la tèbia durant la tardor i l’hivern a causa de la seva ubicació costanera. En aquest sentit, és important saber que a l’estiu són especialment recomanables les peces de colors més clars, apagant-los a mesura que arriba la tardor i l’hivern. De cara a la primavera, és important no oblidar una jaqueta i paraigües, ja que sol ploure amb freqüència.

Article relacionat: Guia de la moda vintage.

Consells de vestimenta

la moda de BarcelonaCombinar bé els colors i les diferents peces, així com assegurar-se que et queden bé farà més fàcil que et barregis amb els habitants de Barcelona i passis més desapercebut. Això no vol dir que desterris els colors del teu armari; sense anar més lluny, Custo i Desigual són marques barcelonines amb un gust definit pels colors vius. El que sí és cert és que “posar-se qualsevol cosa”, calçat inclòs (un article essencial en la definició de l’elegància i la comoditat), facilitarà que se’t reconegui com estranger o turista.

Centrant-nos en els consells de la moda de Barcelona per a turistes i visitants, és recomanable que no s’utilitzin peces massa esportives o, per exemple, pantalons curts en el cas dels homes, si es pensen visitar alguns temples religiosos d’interès com la Catedral, encara que aquesta restricció no és tan forta com la que pugui existir fora de les nostres fronteres i no és aplicable a la resta de la ciutat (en museus o galeries d’art).

Article relacionat: Primera desfilada de moda sostenible a Barcelona.

Si vens de viatge de negocis, la cosa pot canviar bastant depenent del sector en què treballis i el motiu de la teva visita, així que intenta assabentar-te amb antelació de què és el normal en el context en què et la moda de Barcelonamouràs. No és el mateix anar a un espai de co-working per a negocis creatius que tenir una entrevista de treball corporativa. Pot ser-te útil el contacte amb les agències locals que operen amb apartaments turístics a Barcelona, ja que tenen un coneixement directe de les tendències generals a la ciutat.

Mira’t al mirall abans de sortir del teu allotjament i no surtis amb senyals d’excessiva deixadesa (arrugues, taques, roba massa justa o folgada, etc.) que puguin malmetre l’efecte que busques. Una bona notícia és que a Barcelona pots trobar roba de bona qualitat i disseny a preus raonables.

 

Si ets barceloní o fa anys que vius a la capital catalana, podries afegir algun consell?

Sobre l'autor

Estibaliz

Estibaliz és una illenca resident a Barcelona. Mestra en educació infantil i primària, especialista en llengua estrangera.

Deixar un comentari