blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
El que convé saber

AROMES: CONFORT I SALUT

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Mercedes

Les olors de la llar són alguna cosa molt personal. Cadascú té gravada l’aroma de casa seva quan era petit, i a què olora la seva llar actual, de manera que quan arribem a casa de la feina o el metro i obrim la porta, la flaire que percebem ens reconforta immediatament.

Quan passem una temporada en un pis o casa llogats, podem condicionar-ho al nostre gust i així sentir-nos més “com a casa”. Ho aconseguirem incorporant complements que ens evoquin la llar d’origen, col·locant estris personals, i cóm no fer-ho, recreant aquella oloreta tan familiar, que ens farà acoblar millor i més ràpid al nou habitatge.

A més d’aquest sentiment d’identitat i confort, les aromes poden afavorir la relaxació i fins i tot són bones per guarir o alleujar problemes de salut física, mental, o ambdues alhora. Això es diu Aromateràpia, branca especial de l’Herboristeria basada en els olis essencials i el seu aspecte remeier. Se sap que des de la més remota antiguitat s’ha fet ús del coneixement del poder guaridor de les plantes, i podem considerar als antics egipcis com als pares d’aquesta teràpia. Pisos de lloguer a Barcelona

L’oli essencial és el resultant de sotmetre parts d’una planta (arrels, escorça, tija, fulles, flors, fruits, etc.) a destil·lació a baix escalfament o a compressió: un producte orgànic amb propietats aromàtiques i terapèutiques.

Per a la forma terapèutica, els olis s’inhalen o s’apliquen tòpicament. Per això últim abans és necessari diluir-los en altres olis més neutres o en aigua, ja que posats directament a la pell poden provocar cremades.

Per a l’ús merament aromàtic podem trobar els olis combinats amb espelmes, popurris de pètals o d’encenalls de fustes nobles, usar-los en cremadors especials, aplicar-los en gotes sobre el coixí o a l’aigua de la banyera, difusors tipus micado, etc. També es pot recórrer a cremar encens en forma de varetes, cons o pólvores. Així mateix, trobarem aromes en esprai no químic (encara que tenen una aroma més intensa, perduren menys a l’aire).

L’ambient que s’aconsegueix amb aquests productes és realment acollidor. A Barcelona hi ha una abundant i variada oferta de tendes (herbolaris, comerços de productes naturals, parafarmàcies, gabinets de teràpies alternatives, cereries, etc.), que ofereixen productes relacionats amb l’aromateràpia.Pisos de lloguer a Barcelona

Alguns dels efectes que podem aconseguir a través d’aquesta tècnica terapèutica són:
Relaxant: amb olis essencials de sàlvia, xiprer, ginebre, cedre, mandarina, marduix, rosa, sàndal, etc.
Equilibrador: amb els d’alfàbrega, gerani, encens o espígol (unes gotes d’aquest en el coixí afavoreixen el somni).
Estimulant: utilitzant angèlica, canyella, cardamom, clau, eucaliptus, llima, taronja, menta pi o romaní.
Antidepressiu: amb olis d’alfàbrega, bergamota, gessamí, llima, llimona, mandarina, palma-rosa, aranja, sàndal o rosa.
Afrodisíac: fent servir cardamom, coriandre, clavell, clau, ilang-ilang, pàtxuli, romaní o rosa.
Estimulant per a la ment: amb alfàbrega, cardamom, coriandre, eucaliptus, menta, pi o romaní.

Des de ShBarcelona esperem que aquesta presentació de l’aromateràpia et resulti inspiradora i t’ajudi a millorar el teu benestar.

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Deixar un comentari