blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
El que convé saber

BARCELONA ESTRENA IL.LUMINACIÓ INTEL.LIGENT

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Mercedes

Barcelona incorpora un Pla d’Il·luminació Intel·ligent que canviarà visiblement el seu paisatge urbà. L’objectiu no és posar més llum a la ciutat, sinó tenir una major qualitat lumínica. Amb aquesta premissa, l’Ajuntament de Barcelona ha iniciat una sèrie d’obres per canviar la il·luminació de 3.360 punts de llum a 160 carrers de la ciutat.

Un dels principals objectius del Pla és prioritzar al vianant sobre els vials de circulació. Per aconseguir això s’il·luminen millor les voreres i també sota les copes dels arbres.  Hi haurà llum blanca més amigable i una intensitat de confort, tant pels vianants com pels veïns. S’utilitzaran les últimes tecnologies per estalviar en consum i ser més eficients, generant una nova imatge nocturna de la ciutat.

Barcelona Nit

Es personalitzen els espais i es pretén generar un ambient adequat per a l’ús que fa el ciutadà d’ells. També està previst il·luminar alguns hotels i edificis particulars, optimitzant l’energia. Les obres ja han començat i se’n pot veure el resultat als Jardins de Gràcia: les llums són blanques en lloc de grogues i els fanals tenen dos llums que il·luminen la vorera, a més de la calçada. A l’Avinguda del Paral·lel també s’ha dut a terme un pilot en innovació tecnològica.

Els primers punts de transformació seran els del Centre, però també tenen prioritat aquelles àrees urbanes que estiguin en pitjor estat d’il·luminació. Es preveu il·luminar alguns edificis, punts emblemàtics i monuments, com l’estàtua de Rafael de Casanova, el Mercat del Born i els seus voltants, La Diagonal o Les Glòries.

barcelona luz3Aquest Pla incorpora tecnologia LED, i integra sistemes de control i regulació per incrementar l’eficiència energètica, i de pas oferir nous serveis al ciutadà. Per exemple, s’aprofitarà la instal·lació de fibra òptica per crear nous punts WIFI d’accés gratuït a la xarxa, i s’instal·larà tecnologia de control de la contaminació atmosfèrica en diferents llocs de la ciutat.

Si has fet un lloguer de temporada o un lloguer de llarga estada amb ShBarcelona podràs veure els canvis en la il·luminació nocturna de la ciutat des de la teva balconada, des del carrer o des de qualsevol de les talaies que s’obren sobre la ciutat.

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Deixar un comentari