blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Salut

BCN, PIONERA EN DESFIBRIL·LADORS

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Mercedes

A Catalunya, una de cada quatre persones mor a causa de malalties coronàries. Aquestes afecten en igual mesura a homes i a dones, i a qualsevol edat, des de bebès fins a ancians. Alhora, les malalties del cor són la primera causa d’ingressos hospitalaris i fan perdre molta qualitat de vida a les persones que en són víctimes.

La mort sobtada causa cada any més de 3.000 defuncions, quinze vegades superior als produïts per accidents de trànsit.

Al març, l’Ajuntament de Barcelona va presentar el programa “Barcelona, ciutat cardioprotegida”, una iniciativa pionera a Europa i que tracta de convertir a la capital de Catalunya en la primera gran ciutat del món amb cardioprotecció integral. A la fi d’agost es van instal·lar aparells desfibril·ladors a 100 farmàcies i a quatre estacions de la Línia 1 del metro, en una prova pilot.

cardioprotegirAra l’Ajuntament ha signat amb l’Associació Barcelona Salut un conveni per cardioprotegir els mercats de l’urbs mitjançant la instal·lació d’aquests aparells, que poden ser utilitzats per qualsevol ciutadà seguint les instruccions, sense necessitat de tenir formació mèdica.

Els desfibril·ladors es poden comparar amb els extintors pel seu ús en situacions d’emergència. La instal·lació d’aquesta tecnologia ha permès salvar 18 vides enguany. I encara que és complicat calcular el nombre de vides que es podrien salvar, es calcula que en un quaranta per cent dels casos que es produeixen, tenir prop d’un d’aquests aparells serviria per salvar una vida.

Al llarg de l’any 2015 els 43 mercats de Barcelona comptaran amb desfibril·ladors, convertint-se així a la primera ciutat europea a protegir els seus espais urbans.

Al pròxim gener comença una prova pilot als mercats barcelonins de Santa Caterina, Sants, La Concepció, Guineueta, Guinardó, Provença, Llibertat i els Encants. La segona fase consistirà en la gradual instal·lació en la resta de mercats de la ciutat, que haurà d’acabar abans de l’arribada del 2016.

Des de ShBarcelona celebrem aquesta iniciativa municipal.

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Deixar un comentari