blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Salut

Marató de donants de sang 2.0

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Mercedes

Siguis el donant que siguis, comparteix la teva sang”.
Aquest és l’eslògan de la 1a Gran Marató de Donants de Sang 2.0, que vol estimular els ciutadans a donar sang, o bé a contribuir-hi difonent l’esdeveniment.

La campanya es celebrarà del 17 al 24 de gener proper.  L’han endegada el Banc de Sang i Teixits i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Es tracta d’arribar a tots els ciutadans del país, involucrant-los tant si són donants habituals, donants ocasionals o no ho han sigut mai. A més de recolzar-se en els mitjans habituals de la campanya institucional, aquesta Marató busca ressò als mitjans electrònics de la mà dels particulars.

El fet originari és que les donacions, en l’època de les festes nadalenques, rebaixen el seu nivell en més d’un 20% segons dades del Banc de sang de l’Hospital de Sant Pau de Barcelona, i el mateix passa a altres punts de recollida tant fixos com itinerants.  En canvi les necessitats de sang no minven de la mateixa forma, ans al contrari.

Pisos de lloguer a Barcelona

També cal saber que com que la sang no és sintetitzable al laboratori, les donacions són l’única forma d’obtenir-la.  D’ella s’obtenen 3 derivats diferents que no es poden emmagatzemar il.limitadament, ja que caduquen.  Els avanços de la medicina fan que malalts que abans eren irrecuperables, avui es puguin tractar,  i també que les persones tinguin cada vegada més esperança de vida, però tot això fa que dia a dia calgui un ritme de donacions major.

Per resoldre aquest tema, la Marató busca quatre objectius:
1. estimular als donants habituals a mantenir el seu nivell de contribució durant aquest període.
2. incitar als donants ocasionals a convertir-se en donants habituals
3. encoratjar als possibles donants que encara no ho fan, mitjançant la difusió dels requisits i els avantatges, facilitant-els-hi material divulgatiu i possibilitant la reserva d’hora al web per fer la donació el dia i al lloc que desitgin.
4. animar els que no poden donar (malalts, ocupats, aicmofòbics, etc. a contribuir difonent el missatge als seus contactes via e-mail o a les xarxes socials.

Així doncs, tothom pot contribuir a la Marató, d’una o altre forma. Des de ShBarcelona t’animem a què trobis el teu paper en aquesta campanya, i col.laboris a que Catalunya assoleixi les 1000 donacions diàries que necessita.

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Deixar un comentari