blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Desplaçar-se

BLABLACAR, COMPARTINT VEHICLES

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Mercedes

Existeix una xarxa social que connecta conductors i passatgers per a compartir cotxe, que es diu BlaBlaCar.

Funciona a tota Europa, i la pots utilitzar per a desplaçaments prèviament programats com ho fan cada dia milers d’usuaris, o per les vacances. Es tracta de viatjar de forma econòmica i sostenible, ajudant a buidar el tràfic de les carreteres i optimitzant la despesa de combustible. Cal destacar els avantatges que té al medi ambient l’ús del cotxe compartit.

BlaBlaCarLes dades parlen per si mateixes: creada el 2004, avui compta amb una comunitat de més de 3 milions d’usuaris a tota Europa, i és el 85% del mercat de “ride-sharing” a Espanya. Es registren de mitjana 4 usuaris per minut, que s’estalvien entre tots més de 250 milions d’euros per any. S’estima que amb BlaBlaCar s’han estalviat aproximadament 700.000 tones anuals de CO₂ lliurat a l’atmosfera.

Comencem el procés registrant-nos gratis a la xarxa, i a partir d’aquí triem si volem compartir el nostre vehicle o viatjar en el d’algú altre, fer desplaçaments quotidians o un transport puntual.

Gràcies a un disseny senzill podem publicar el nostre trajecte com a conductor i oferir les places lliures del nostre cotxe.  El sistema ens suggerirà el preu, i podem incloure condicions. Si som passatger a la recerca de places lliures, buscarem entre els milers de viatges diaris, aquell que vagi allí on volem i en les condicions que més ens interessin.

La web ofereix eines de fiabilitat: els usuaris abans de viatjar poden obtenir informació rellevant sobre el seu futur company de viatge (visualització de la certificació del telèfon mòbil, opinions sobre el conductor al seu perfil, característiques del vehicle, etc.). A les característiques de l’usuari es reflecteixen dades com si es permet fumar, si s’admeten mascotes en el vehicle o si s’és molt xerraire.

BlaBlacar MobileHi ha un apartat específicament femení, en el qual s’anuncien dones que comparteixen el seu vehicle exclusivament amb altres dones. A banda de turismes s’hi pot trobar furgonetes. Els passatgers contacten amb el conductor per mitjà de missatges interns de la web o per telèfon. També es pot fer servir una aplicació  de tauleta o smartphone amb tots els serveis de la xarxa.

A banda de l’estalvi i les opcions ambientals, els usuaris fan especial menció d’aspectes no quantificables. Remarquen el fet de tenir companyia en un viatge llarg, el fet de fer noves coneixences, de les que surten oportunitats, amistats, i fins i tot noves parelles, i el fet de poder realitzar transports o viatges als quals sense aquest sistema no s’hi accediria.

Des de ShBarcelona et convidem a què coneguis l’opció, per si et pot ser útil en un moment donat.

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Deixar un comentari