blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Desplaçar-se

Pàrquing gratis a Barcelona

Cotxe colorit aparcat al carrer
Escrit per Estibaliz

Si ja gaudeixes d’un pis de lloguer a Barcelona, sabràs que a la Ciutat Comtal, així com a la majoria de les grans ciutats, és millor no moure’s en cotxe pel volum de trànsit que s’hi forma, i amb un sistema de transport públic eficient, és més senzill.

No obstant, pels motius que siguin, molta gent no té cap altra opció. Estacionar el vehicle tampoc és una tasca gens fàcil i trobar pàrquing gratis a Barcelona encara menys, tot i que no és impossible. Si vols saber tots els secrets per a trobar aparcament gratuït a Barcelona, llegeix amb atenció el nostre article de ShBarcelona.

Article relacionat: Com aparcar a Barcelona

Aparcaments exteriors gratuïts

Cotxes aparcats a un pàrquing municipal

Imatge via Pixabay

Una de les maneres d’aparcar de manera gratuïta és gràcies a les àrees verdes. Aquestes àrees estan perfectament indicades i delimitades amb línies de color verd pintades al terra i es divideixen en vint-i-dues zones.

L’àrea verda proporciona molts avantatges als habitants de la zona que disposen de la targeta de resident, ja que només han de pagar 1€ setmanal per a poder-hi aparcar. Per norma general, doncs, és de pagament, però hi ha algunes excepcions que us permetran trobar pàrquing gratis a Barcelona.

Els aparcaments de l’àrea verda són gratuïts de 20h a 8h cada dia i, en algunes zones, també els caps de setmana (a partir de les 22.00h del divendres, dissabte i diumenge). De l’1 al 31 d’agost, totes les places són gratuïtes degut a les vacances d’estiu, exceptuant aquelles que són exclusives per a residents.

Aconsellem que sempre et fixis en els senyals de trànsit més propers i miris la informació del parquímetre més proper per a evitar sorpreses i assegurar-te que el teu vehicle queda estacionat de forma correcta. Per a més informació, pots consultar el web de l’àrea verda.

Per a trobar pàrquing gratis a Barcelona sense limitacions, has de saber que pots trobar places a les zones perifèriques, és a dir, les més allunyades del centre de Barcelona i que a la vegada són les menys poblades.

banner de parclick per a aparcar a Barcelona

La Zona Universitària (a la Diagonal), sobretot davant del Campus Nord, és una bona zona d’aparcaments gratuïts, sobretot a primera i darrera hora del dia. Si ets més a prop de Montjuïc, allà també podràs trobar-hi bastants llocs per aparcar: a prop de la Fundació Joan Miró i del MNAC (Museu Nacional d’Art de Catalunya), però també en el pàrquing del mateix museu.

En aquests casos, hauràs d’anar amb molt de compte i estar informat, perquè si hi ha alguna fira o esdeveniment important, és probable que totes les zones d’aparcament estiguin completes.

Article relacionat: iParking, per oblidar els parquímetres.

Pàrquings subterranis gratuïts

Entrada a un pàrquing privat subterrani

Imatge via Pixabay

En el districte de Sant Andreu hi trobaràs un pàrquing exempt de pagament; aquest és el del centre comercial La Maquinista, que consta de 4.800 places gratuïtes i sense límit horari, tot i que durant la nit roman tancat.

És el preferit pels barcelonins, perquè és l’únic d’aquest tipus en el que no has de treure la cartera i no té límit d’horari. A més, al costat hi ha la L1 de metro i Renfe, de manera que pots arribar al centre de Barcelona en 15 minuts.

Per altra banda, també pots intentar aparcar al pàrquing d’IKEA, que es troba a l’Hospitalet de Llobregat. Si tries aquesta opció, també podràs arribar al centre de Barcelona en pocs minuts, en metro FGC.

Aquestes són els pàrquing gratis a Barcelona on podràs deixar el teu vehicle estacionat durant llargs períodes de temps si no disposes de pàrquing privat.

Si no ets resident de Barcelona i estàs de pas a la ciutat, hi ha un pàrquing de viatgers al barri de Sants que roman obert les 24 h del dia amb una seguretat impecable. És més econòmic que els dels hotels i tens la opció de deixar-hi el cotxe aparcat durant quatre dies per 28€.

Coneixes alguna altra zona d’aparcaments gratuïta a Barcelona? Explica’ns-ho!

Sobre l'autor

Estibaliz

Estibaliz és una illenca resident a Barcelona. Mestra en educació infantil i primària, especialista en llengua estrangera.

Comentari

  • hola, el link de sants ( pàrquing de viatgers al barri de Sants que roman obert les 24 h del dia amb una seguretat impecable) no em diu on es? podríes facilitarme el contacte?

Deixar un comentari