blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
El que convé saber

DE VIRUS I ANTIVIRUS

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Mercedes

Si tens ordinador, segurament ja saps el que és un virus. Un fàstic. Una molèstia que et fa treballar durant hores per, en el millor dels casos, deixar les coses com estaven abans.

Fa uns anys, la majoria d’ells ens atacaven quan copiàvem algun arxiu o programa que algú ens havia passat en un disquet. Amb l’arribada dels CD-ROM i els pendrives, donada la seva altíssima capacitat, els virus que ens infectaven van anar fent-se cada vegada més potents, sofisticats i difícils d’eliminar de les nostres màquines.

Actualment, gairebé el cent per cent d’aquests atacs ens entren a través d’Internet. I cada hora que passa es multipliquen per milers. Aquests programes informàtics intrusos van des dels molt nocius, capaços de robar-te informació o acabar amb tota la capacitat del teu disc dur, als que poden considerar-se simplement molests.

I com ens entren?

Segons estudis realitzats per les principals empreses antivirus recopilant consultes en els seus fòrums, aquests són els principals canals d’infecció:

  • Missatges deixats en xarxes socials, Twitter i Facebook principalment.
  • Arxius adjunts als correus electrònics
  • Visites a llocs web.
  • Descàrregues de programes, aplicacions, pel·lícules, vídeos i música per P2P.
  • Anuncis publicitaris falsos.

antivirusQue faig per defensar-me?

Gairebé tots els ordinadors, en comprar-los, porten una versió limitada (generalment permeten la seva utilització durant 30 dies) d’un potent antivirus. Si procedim a la seva engegada, quan acabi el període gratuït, haurem de pagar per obtenir la llicència anual.

Alternatives

També existeixen altres opcions. Hi ha programes antivirus que podem llançar des de la web, online, i que analitzaran el nostre sistema procedint a netejar-ho en cas que trobi algun problema. En aquest format tenim:

  • BitDefender, que ens defensa de troians, spyware, rootkits i keyloggers.
  • Kaspersky, igual que l’anterior. La seva defensa és bastant completa, encara que en aquest cas ens obliga a descarregar una aplicació en el nostre ordinador.
  • Panda. Aquesta empresa ens ofereix la seva versió en línia, bastant potent.

Visita Zonavirus per a una llista més completa, i pots participar en el seu fòrum antivirus per solucionar els teus dubtes.

virusEncara hi ha una altra solució molt interessant: fer-te amb un antivirus gratuït. Productes molt potents desenvolupats per experts i que mantenen milions d’ordinadors fora de perill en tot el planeta. Malgrat que existeixen molts i alguns molt especialitzats en malware i cucs en general, t’apropem a dos que han estat suficientment provats durant anys amb resultats molt bons, i que pots usar amb total seguretat (Ep! Sempre que els baixis de les seves pàgines oficials, puix que com en tot, també tens emuladors que no sempre actuen amb bones intencions). Les eines de què et parlem són aquestes:

  • AVAST Antivirus 2015. 100 per 100 segur, gratis i d’ús molt intuïtiu. Programable: pots fer que treballi contínuament en segon pla, i programar una revisió en profunditat del teu sistema durant la nit o una vegada a la setmana, depenent dels riscos als quals t’enfrontis en el teu dia a dia. Indispensable per a milions d’usuaris.
  • AVG Antivirus 2015. La nova versió d’enguany resulta molt completa, amb actualitzacions gairebé diàries de les noves amenaces.

Des de ShBarcelona et recomanem que si no en tens, corris a fer-te amb un d’ells. Triïs el que triïs, cal que el mantinguis actualitzat i en funcionament sempre que naveguis o carreguis dades d’alguna unitat externa. Pensa que tota la teva música, les teves fotos, els teus llibres o la teva feina poden desaparèixer en un segon si no ho fas així.

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Deixar un comentari