blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
El que convé saber

Calen donants pel banc de llet de Catalunya

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Mercedes

El Banc de Llet Materna és un centre especialitzat que duu a terme la funció de conscienciar a la societat sobre el valor que suposa per al desenvolupament la lactància materna. La seva labor se centra a recollir, analitzar, processar, fer els controls de qualitat i distribuir la llet assegurant l’alimentació amb llet materna de tots els prematurs o nounats de Catalunya que ho necessitin per prescripció mèdica i que, per causes majors, encara no puguin ser alletats per la mateixa mare.

Per descomptat, també garanteix que la selecció, extracció, acceptació i processament de la llet es fan de forma eficaç i segura.

Aquest banc de llet es va estrenar en 2011 a Catalunya. Depèn del Banc de Sang i Teixits i recentment ha destacat en un comunicat que els bebès prematurs s’han disparat un 40% en l’últim any i que els neonatòlegs cada vegada usen més la llet materna pels beneficis que aporta als prematurs.

Aquests dies, el banc ha fet una crida urgent perquè les seves reserves estan sota mínims i necessita un 50% més de mares donants per poder atendre a tots els bebès que la requereixin.

Des de la seva fundació, més d’un miler de dones han estat donants, de les quals 321 ho han fet al llarg d’aquest any, la qual cosa suposa un 80% més que l’any anterior.

Una mare pot donar una mitjana de tres litres durant un període de quatre mesos, havent-hi algunes mares que arriben a donar més de 60 litres en un sol mes.

Pot donar qualsevol mare després del part i en situació de lactància del mateix fill. Només necessari que tinguin una vida saludable, sense hàbits tòxics ni consum de tabac, alcohol o drogues, que tinguin una dieta normal i que no pateixin determinades malalties infeccioses que precisin medicaments incompatibles amb la lactància.

El procés de donació de llet per a les mares que estiguin alletant als seus bebès és senzill. En primer lloc, les mames que vulguin donar han d’acudir al banc per realitzar una entrevista clínica i realitzar-se una analítica. Després de comprovar que tot està correcte, poden començar a extreure la seva pròpia llet i emmagatzemar-la en fred per després traslladar-la al banc.

Tens tota la informació sobre les donacions en aquest enllaç.

Si ets una mare en situació de poder ajudar al fet que altres petits es beneficiïn de la llet materna i no poden disposar d’ella, des de ShBarcelona et traslladem aquesta petició del banc i t’animem al fet que col·laboris amb ells.

Maternitat

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Deixar un comentari