blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
El que convé saber

Adéu a un dels edificis més lletjos de Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Mercedes

Barcelona és una de les ciutat més boniques i espectaculars del món. A la Ciutat Comtal trobem un gran nombre d’edificacions històriques de gran patrimoni cultural, com els edificis de l’arquitectura modernista entre d’altres. No obstant, no tot és perfecte, i alguns dels edificis que es troben a la ciutat són també considerats com al contrari de bellessa. Un d’aquests és l’edifici Bingo Billares, que té els seus dies comptats, i avui des de ShBarcelona us expliquem els plans d’acomiadament d’un dels edificis més lletjos de Barcelona.

Article relacionat: Curiositats sobre Barcelona

L’adéu a Bingo Billares, un dels edificis més lletjos de Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge de: TRAVELKR via VisualHunt

Fa una dècada es va publicar “La Barcelona lletja” de Lluís Permanyer. Era un llibre aberrant alhora que còmic, especialment segons s’avançava en la contemplació de les seves làmines i en la lectura dels seus escarits textos. L’autor va dividir la seva obra en 26 capítols, precedits d’un pròleg teòric rematats per un franciscà colofó. En els primers es reuneixen el que podríem qualificar de pecats venials: capritxos en el revestiment d’una façana, estructures per a anuncis que una vegada retirats continuen en un terrat, els abusos d’aparells de refrigeració, o el repartiment de tristos fanals. A poc a poc, la pífia guanya en traïdoria i gravetat, a aquests pecadets els succeeixen balconades que semblen projectades per arquitectes bojos, xamfrans en els quals s’omple el buit entre dues finques amb construccions raquítiques i indecoroses, mutilacions sense venir al cas, rematades d’edificis que han d’entendre’s, com indica l’autor, en la doble accepció del verb rematar, monuments estrafets, façanes presidides per un desguàs o enrajolades fins a la cornisa… en fi, una al·lucinant col·lecció d’agressions al comú patrimoni ciutadà de Barcelona.

Article relacionat: La Barcelona desconeguda, a l’abast del turista

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge de: Alexandra Mitchell via VisualHunt

Hi ha per a tots, al costat dels nyaps citats i competint amb miserables edificis signats per professionals mediocres, apareixen obres projectades en hores baixes per figures del “star system” local, com l’Auditori de Rafael Moneo, el Teatre Nacional de Ricardo Bofill, el monument a Mary Santpere d’Óscar Tusquets o les pèrgoles de Miralles i Pinós a la Vila Olímpica. En aquests afortunats dies, Barcelona està a punt de perdre una de les seves façanes més lletges, la del “Bingo Billares“, a la Gran Via de les Corts Catalanes, 724. Serà una fita la desaparició d’una estructura guarnida amb rajoles de color blanc i rosa que recorda desagradablement a una cambra de bany i, per si no fos prou, decorada de forma estrident a les festes nadalenques. La façana és emplaçada al xamfrà de Nàpols amb la Gran Via. Les obres formen part de l’enderrocament de l’edifici de l’antiga fàbrica de cotxes Eucort al carrer Nàpols, actualment abandonada. L’Ajuntament  planeja recuperar aquest espai per a equipaments o habilitar un parc a l’interior de l’illa, on s’instal·laria un espai reservat per a gossos.

*Imatge desatcada de: hyperion327 via VisualHunt

Què en penses d’aquesta mesura de desfer-se d’un dels edificis calificats com més lletjos de Barcelona?

 

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Comentari

  • Tornem a atemptar contra el patrimoni historic-industrial de la nostra ciutat. Manca de sensibilitat i respecte envers barcelona, com tantes vegades a passat desde els preparatius pels jocs del 92. Agrairia molt parlar amb algu que hagi participat de l enderrocament de la Eucort, per recopilar informacio sobre el material destruit i perdut remanent a l interior de la nau.

Deixar un comentari