blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
El que convé saber

Com donar d’alta la internet en el teu nou habitatge

router amb cables per a connectar internet
Escrit per ShBarcelona

Actualment internet constitueix un dels serveis bàsics de qualsevol habitatge, per la qual cosa serà un dels primers tràmits que duguis a terme quan et mudis al teu nou domicili, Per aquest motiu, en aquest article t’expliquem com fer-lo i què has de tenir en compte per a això.

Requeriments per a contractar internet en el teu domicili

  1. Has de comprovar la cobertura de fibra de la qual disposes a casa per a així poder determinar amb exactitud quin tipus de tarifa necessites.
  2. L’accessibilitat del domicili per a poder dur a terme la instal·lació de la fibra.
  3. El contracte ha d’estar a nom d’un individu en particular o sota el nom d’una empresa.
  4. Disposar d’un compte bancari per a poder domiciliar en ella el pagament dels serveis.

Documentació a presentar

Per a poder sol·licitar el servei d’instal·lació d’internet o bé realitzar la portabilitat dels serveis, has de proporcionar una sèrie de dades personals a la companyia:

  • DNI
  • Nom, cognoms i data de naixement del titular
  • La direcció on es realitzarà la instal·lació
  • Número de telèfon, si desitges realitzar una portabilitat
  • Aportar els números de telèfon tant de les línies mòbils com del fix que vulguis conservar i el número associat a la connexió a internet si desitges mantenir-ho
  • Telèfon de contacte del titular de la línia
  • Correu electrònic pertanyent a la persona que vagi a establir-se com a titular
persona escribint sobre paper en blanc

Foto vía Unsplash

La fibra òptica com a millor opció

Dins del mercat dels serveis d’internet existeixen multitud d’opcions a triar, no obstant això actualment la millor opció per a poder tenir una bona connexió en el teu habitatge és la tecnologia conformada per fibra òptica. Si finalment desitgem optar per aquesta classe de servei, hem de seguir els següents criteris:

  • Investigar les diferents operadores que es troben en el mercat i trobar aquella que ens ofereixi una tarifa amb la millor fibra òptica amb un preu just.
  • Analitzar quina classe de consum d’internet duem a terme entre els usuaris de l’habitatge. Si requerim de diversos productes, com ara la fibra, els mòbils i la tv, podem contractar-los de manera conjunta amb ofertes d’internet, tv i mòbil, ja que incloure’ls tots en una mateixa contractació suposa un desemborsament econòmic menor que si ho fem per separat.
  • Determinar aproximadament quina velocitat de connexió requerim sobre la base d’aquest consum, en el cas d’un habitatge estàndard amb una fibra d’1 GB és més que suficient.

Tingues en compte les següents característiques de la fibra òptica

Per a assegurar-nos que contractem els serveis que requerim per a cobrir les nostres necessitats en la llar hem de tenir en compte:

El tipus de cablejat

  • FTT: avui dia és el millor tipus de cablejat que pots adquirir, ja que proporciona al domicili de manera íntegra tots els megues que s’hagin contractat.

La velocitat

  • Simètrica: presenta la mateixa velocitat tant de pujada com de baixada. La proporciona el tipus de cablejat FTTH.

La companyia propietària del cablejat

  • Directa: si la caixa terminal de fibra òptica instal·lada en el domicili o l’edifici pertany a la mateixa companyia amb la qual hem contractat els serveis.
  • Indirecta: si aquesta caixa terminal és propietat d’una operadora diferent de la qual tenim contractada.
  • Pisos de lloguer a Barcelona

Com triar la millor operadora

La majoria de nosaltres sabem les quatre companyies que predominen en el territori nacional però també existeixen les denominades companyies mòbils virtuals o companyies low cost.

Per a poder triar la millor per al nostre domicili, el més aconsellable és saber quina d’elles és la que predomina en la nostra ubicació i d’aquesta manera podrem aconseguir la màxima cobertura d’internet a casa.

A més, comptar amb un comparador de fibra, on un equip de professionals ens aconselli i guiï en tot aquest procés és molt bona idea, ja que analitzen quin tipus de tarifa és la que millor s’ajusta a les necessitats del nostre domicili buscant la més econòmica per a això. Tens o coneixes algun consell més per a aquest procés? Des de ShBarcelona volem conèixer-ho.

Sobre l'autor

ShBarcelona

ShBarcelona és una agència immobiliària situada a la ciutat comtal de Barcelona que ofereix pisos de lloguer i venda. En el blog et comptem tot el relacionat amb el sector immobiliari, tràmits administratius, esdeveniments i plans a Barcelona.

Deixar un comentari