blog shbarcelona espa√Īol   blog shbarcelona fran√ßais   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
El que convé saber

Com donar d’alta la internet en el teu nou habitatge

router amb cables per a connectar internet
Escrit per ShBarcelona

Actualment internet constitueix un dels serveis b√†sics de qualsevol habitatge, per la qual cosa ser√† un dels primers tr√†mits que duguis a terme quan et mudis al teu nou domicili, Per aquest motiu, en aquest article t’expliquem com fer-lo i qu√® has de tenir en compte per a aix√≤.

Requeriments per a contractar internet en el teu domicili

 1. Has de comprovar la cobertura de fibra de la qual disposes a casa per a així poder determinar amb exactitud quin tipus de tarifa necessites.
 2. L’accessibilitat del domicili per a poder dur a terme la instal¬∑laci√≥ de la fibra.
 3. El contracte ha d’estar a nom d’un individu en particular o sota el nom d’una empresa.
 4. Disposar d’un compte bancari per a poder domiciliar en ella el pagament dels serveis.

Documentació a presentar

Per a poder sol¬∑licitar el servei d’instal¬∑laci√≥ d’internet o b√© realitzar la portabilitat dels serveis, has de proporcionar una s√®rie de dades personals a la companyia:

 • DNI
 • Nom, cognoms i data de naixement del titular
 • La direcci√≥ on es realitzar√† la instal¬∑laci√≥
 • N√ļmero de tel√®fon, si desitges realitzar una portabilitat
 • Aportar els n√ļmeros de tel√®fon tant de les l√≠nies m√≤bils com del fix que vulguis conservar i el n√ļmero associat a la connexi√≥ a internet si desitges mantenir-ho
 • Tel√®fon de contacte del titular de la l√≠nia
 • Correu electr√≤nic pertanyent a la persona que vagi a establir-se com a titular
persona escribint sobre paper en blanc

Foto vía Unsplash

La fibra òptica com a millor opció

Dins del mercat dels serveis d’internet existeixen multitud d’opcions a triar, no obstant aix√≤ actualment la millor opci√≥ per a poder tenir una bona connexi√≥ en el teu habitatge √©s la tecnologia conformada per fibra √≤ptica. Si finalment desitgem optar per aquesta classe de servei, hem de seguir els seg√ľents criteris:

 • Investigar les diferents operadores que es troben en el mercat i trobar aquella que ens ofereixi una tarifa amb la millor fibra √≤ptica amb un preu just.
 • Analitzar quina classe de consum d’internet duem a terme entre els usuaris de l’habitatge. Si requerim de diversos productes, com ara la fibra, els m√≤bils i la tv, podem contractar-los de manera conjunta amb ofertes d’internet, tv i m√≤bil, ja que incloure’ls tots en una mateixa contractaci√≥ suposa un desemborsament econ√≤mic menor que si ho fem per separat.
 • Determinar aproximadament quina velocitat de connexi√≥ requerim sobre la base d’aquest consum, en el cas d’un habitatge est√†ndard amb una fibra d’1 GB √©s m√©s que suficient.

Tingues en compte les seg√ľents caracter√≠stiques de la fibra √≤ptica

Per a assegurar-nos que contractem els serveis que requerim per a cobrir les nostres necessitats en la llar hem de tenir en compte:

El tipus de cablejat

 • FTT: avui dia √©s el millor tipus de cablejat que pots adquirir, ja que proporciona al domicili de manera √≠ntegra tots els megues que s’hagin contractat.

La velocitat

 • Sim√®trica: presenta la mateixa velocitat tant de pujada com de baixada. La proporciona el tipus de cablejat FTTH.

La companyia propietària del cablejat

 • Directa: si la caixa terminal de fibra √≤ptica instal¬∑lada en el domicili o l’edifici pertany a la mateixa companyia amb la qual hem contractat els serveis.
 • Indirecta: si aquesta caixa terminal √©s propietat d’una operadora diferent de la qual tenim contractada.
 • Pisos de lloguer a Barcelona

Com triar la millor operadora

La majoria de nosaltres sabem les quatre companyies que predominen en el territori nacional però també existeixen les denominades companyies mòbils virtuals o companyies low cost.

Per a poder triar la millor per al nostre domicili, el m√©s aconsellable √©s saber quina d’elles √©s la que predomina en la nostra ubicaci√≥ i d’aquesta manera podrem aconseguir la m√†xima cobertura d’internet a casa.

A m√©s, comptar amb un comparador de fibra, on un equip de professionals ens aconselli i gui√Į en tot aquest proc√©s √©s molt bona idea, ja que analitzen quin tipus de tarifa √©s la que millor s’ajusta a les necessitats del nostre domicili buscant la m√©s econ√≤mica per a aix√≤. Tens o coneixes algun consell m√©s per a aquest proc√©s? Des de ShBarcelona volem con√®ixer-ho.

Sobre l'autor

ShBarcelona

ShBarcelona és una agència immobiliària situada a la ciutat comtal de Barcelona que ofereix pisos de lloguer i venda. En el blog et comptem tot el relacionat amb el sector immobiliari, tràmits administratius, esdeveniments i plans a Barcelona.

Deixar un comentari