Categories: Descobrir

L’antic bar El Abuelo, ara l’Agüelo013

Els barcelonins que pentinin alguna cana, potser recordaran un local de nom “El Abuelo”, a la zona de “las tascas” als voltants de la Plaça de Sant Jaume, al districte de Ciutat Vella.

Aquest antic establiment va ser una de les tavernes més emblemàtiques de la ciutat, i des de 2013 és un dels restaurants de vanguardia més exclusius de Barcelona, amb una renovació total de concepte però amb la màgia intacta que es respirava a l’antic Abuelo.

Des de ShBarcelona us volem apropar aquesta nova proposta de restaurant de cuina d’autor i cocktail bar, l’Agüelo013 de Barcelona.

Article relacionat: Bars originals de Barcelona

Del bar El Abuelo al restaurant El Agüelo013

Imatge via Pixabay

Els origens d’aquest emblemàtic local barceloní es remonten als anys 70. Era típic que a aquest local la Sangria i uns xoricets “al diable” omplesin les taules llarguíssimes, on seies al costat de desconeguts (que al final de la nit s’havien convertit en “amics”).

Els cants es generalitzaven a tot el local, i si un començava una cançó, tothom la seguia. Una taverna sorollosa, de les típiques de l’època, amb pernils penjant de les bigues i un xivarri generalitzat, on era difícil fer-se entendre si no tenies bons pulmons i una fina oïda.

La seva fama i una ubicació fantàstica han fet que perduri malgrat la crisi, però ara s’ha actualitzat, amb una renovació total, física i temàtica. Sense perdre la seva identitat de taverna de tota la vida, on pots anar amb un grup nombrós d’amics i passar-t’ho pipa, s’ha transformat en restaurant de dia i cocteleria de nit.

Com a restaurant es diu Agüelo013. Hi trobaràs tot el necessari per donar-te un bon sopar abans de continuar amb la nit barcelonina: tapes, plats de cuina mediterrània, la ració de pernil ibèric de tota la vida servida en safates de pissarra, els sipionets a l’andalusa, els ous estavellats amb foie o els famosos i clàssics xoricets picants. També pots optar pels seus plats estrella: tataki de tonyina, cueta de rap, entrecot o filet de bou. I a més de molt bo, a preu d’estudiant!

Article relacionat: Restaurants de cuina creativa a Barcelona

Imatge via Pixabay

A més, és de pas obligat per començar la nit si ets per la zona. Com tots els llocs amb màgia, sofreix una transformació en arribar la “hora bruixa”. De dijous a dissabtes, a les dotze de la nit, es muta en el Club013, cocteleria i sala de copes.

A més de tota mena de còctels, pots gaudir de les seves renovades tapes amb gerres gegantes de cervesa, sangria o aigua de València.

Complementen l’atractiu amb sessions en viu de DJ, funk, house o soul, combinant l’ambient bohemi amb l’estudiantil, mentre es gaudeix d’una bona copa. Per estar al dia i no perdre’t el calendari d’actuacions, segueix-los a les xarxes socials.

A més de ser escenari de les actuacions, al seu fantàstic gran soterrani voltat tot de maons, s’hi pot ballar i fer reunions i festes. Pots fer reserva per al teu grup online o al telèfon 933 102 325. És en ple cor del Barri Gòtic, al número 37 del carrer d’Avinyó.


No deixis d’anar-hi, te’n faràs habitual.

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Recent Posts

Manteniment de Caldera per Lloguers de Llarga estada

En els lloguers de llarga estada, un problema comú és el mal manteniment de les…

8 mesos ago

Baixos, Entresòls i Principals: Guia Ràpida a Barcelona

A l’hora de buscar habitatge a Barcelona, termes com "baixos", "entresòl" i "principal" poden ser…

11 mesos ago

Consolats a Barcelona: Tot el que necessites saber

Si tens previst venir a Barcelona per motius laborals, acadèmics o mèdics, és important conèixer…

12 mesos ago

Tipus d’humitats: Com combatre-les?

Les humitats són un problema comú que pot afectar greument tant l'estructura d'un edifici com…

1 any ago

La Dreta de l’Eixample, un icona únic per a Barcelona

La Dreta de l'Eixample, un dels sis barris del districte de l'Eixample a Barcelona, és…

1 any ago

El gran impacte de la Copa Amèrica 37a Barcelona 2024

Aquest 22 d'agost de 2024 començarà la 37a edició de la que serà "la millor…

1 any ago