blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Espectacles

EL PESSEBRE VIVENT

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Mercedes

Els pessebres vivents són una tradició a Catalunya. El més antic és el Pessebre Vivent de Corbera, que des del 1962, any darrere any es representa als environs d’aquesta població, al lloc anomenat Penya del Corb.

És organitzat per l’associació sense ànim de lucre Amics de Corbera, i mobilitza per a la representació uns 250 corberencs voluntaris desinteressats als quals no fa por el fred d’aquesta època. En els 14.000 metres quadrats de l’escenari, els visitants recorren un circuit de més de 700 metres, i acompanyats per un text en prosa i vers, barreja d’evangeli i tradició popular, que es retransmet per megafonia.

pessebre viventAl circuit se succeeixen els quadres típics del naixement, com l’anunciació, la fugida a Egipte, el naixement, les ofrenes dels Reis d’Orient, etc. A més s’hi poden veure representades escenes típiques de la vida rural, com la cuina pairal, cal ferrer, cal fuster, rentar al riu, els pastors i el rabadà al voltant de la foguera, etc. El vestuari s’inspira a l’hebreu i al tradicional català, segons el tema.

En les més de 2000 representacions hagudes fins ara, han rebut uns 820.000 espectadors. Per aquesta edició s’espera una afluència de 25.000 persones. Enguany serà més fàcil comprar les entrades, ja que han habilitat una pàgina web que permet fer-ho online.

A l’ambientació acurada i l’original posada en escena, cal afegir la bellesa de l’escenari natural, i l’efecte de la il·luminació, ja que l’horari comença quan ja és post el sol.

Romandrà obert fins al diumenge 11 de gener de 2015, i es representa:

  • tots els dissabtes (a les 18, 19, 20 i 20.45 hores)
  • tots els diumenges (a les 18, 19 i 19.45 hores)
  • el 25 de desembre, dia de Nadal (a les 19 i 20 hores)
  • l’1 de gener, dia d’Any Nou (18 i 19 hores)
  • el 5 de gener, vigília de Reis (a les 18 hores, i un passi especial amb la visita dels mateixos Reis a les 19 hores)
  • i el 6 de gener, dia de Reis (a les 18, 19, 20 i 20.45 hores).

Des de ShBarcelona et recomanem que no deixis passar l’ocasió de veure aquest tradicional i inoblidable espectacle.

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Deixar un comentari