blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Festes tradicionals

FESTA MAJOR A SANTS

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Mercedes

El barri de Sants, tant popular com populós, es renta la cara el mes d’agost per celebrar a la fresca la més important de les seves festes: La Festa Major de sants.

Els mateixos veïns arrangen els seus carrers, adornant-los temàticament. Cada any es canvia la decoració, diferent també per a cada carrer, i es fa un concurs entre ells per determinar quin és el més ben fet i original. Uns dels més carrers més actius són el de Vallespir i el dels Comtes de Bell-lloch.

I és en aquests guarnits carrers on es fan cercaviles, xocolatades, correfocs infantils, castellers i sardanes. A les nits, amb la fresca, s’hi poden veure espectacles piromusicals, s’hi escolta gospel o jazz, i s’hi fan ballades amb música en viu i de llauna. A aquestes festes no hi manca res, excepte el silenci i l’avorriment.

La festa major de Sants ha publicat ja el seu programa, que pots consultar aquí: totes les activitats amb espais, dies i horaris perquè no et perdis res. Algunes activitats són noves, amb prou feines de l’any passat, com els jocs d’aigua per als petits, guerres d’escuma i de fang. D’altres, com els tornejos de dòmino, els cants d’Havaneres, les truites… són tot un clàssic. A les nits concerts de tot tipus, sopars, degustacions…

Festa Major Sants

Aquesta festa i la de Gràcia són les dues més importants de la ciutat a l’agost. I si bé durant anys la rivalitat entre els dos barris arran de la grandiositat de les seves festes majors era notable, des de fa algunes edicions tot ha quedat en sana competència. Les de Gràcia es distingeixen per ser més mediàtiques, en canvi les de Sants són més properes i amb més sabor local.

La sortida la donarà aquest any un pregoner figura de l’esport, Enric Masip. Engegarà la festa amb el seu pregó el dissabte 23 d’agost, a les 20:00 hores. Figura de l’handbol català, ha estat olímpic en dues ocasions, emportant-se de Sidney una medalla de bronze. També ha guanyat força premis amb l’equip d’handbol del Barça.

Com a novetat per aquest any, destaquem que hi haurà 16 carrers adornats, un més que l’any passat, puix s’apunta a la gresca el Carrer de Rossend Arús.

Una altra activitat d’estrena són dues visites audio-escrites per a persones amb dificultats de visió, en un recorregut pels carrers adornats.
La festa no s’acaba fins al 30 d’agost, tens temps d’anar-hi a passar-ho bé! T’esperen!

Fuego artificial

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Deixar un comentari