blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Oci i cultura

16 Festes populars i activitats a Barcelona

Festes populars i activitats a Barcelona
Escrit per ShBarcelona

Si estàs planejant una visita a Barcelona i els seus voltants, t’espera un món d’emocionants festes populars i activitats a Barcelona que et permetran submergir-te en la rica cultura catalana.

Des de les bullicioses festes dels districtes de Barcelona fins a les celebracions úniques a les ciutats pròximes, hi ha per a tots els gustos i preferències. Si estàs buscant allotjament temporal per la zona, a ShBarcelona trobaràs una àmplia varietat d’opcions perquè la teva estada sigui inoblidable.

16 Festes populars i activitats a Barcelona

Festes Majors dels Districtes

Les Festes Majors dels districtes de Barcelona són esdeveniments emblemàtics imperdibles. Entre les més destacades es troben les de Gràcia i Sants, i són les que més et recomanem.

Durant aquestes festivitats, els barris s’omplen d’acolorits adorns i activitats culturals, com a concerts, desfilades i competències de decoració de carrers.

Sant Jordi

Durant la primavera, el 23 d’abril se celebra el Dia de Sant Jordi, un dia molt especial i original a Catalunya, similar al Dia de Sant Valentí, on les parelles es regalen roses i llibres. Si decideixes visitar Barcelona durant aquests dies podràs participar en aquesta encantadora tradició.

La Mercè

La Mercè és la celebració principal de Barcelona, se celebra cada any al voltant del 24 de setembre. Dura prop d’una setmana i té lloc en espais públics de la ciutat. Aquí es realitzen diferents activitats culturals i festives com a concerts en diversos llocs. Un dels punts culminants de la celebració sol ser un espectacle de focs artificials, que il·lumina el cel nocturn.

 Festes de La Mercè a Barcelona

Espectacle pirotècnic de les Festes de la Mercè

Cap d’any a Montjuïc i les Campanades

Barcelona ofereix una celebració de Cap d’any inoblidable a la muntanya de Montjuïc, amb espectacles de llums i música en viu que captiven als assistents. Just abans de la mitjanit, les campanades es transmeten en viu des de la Plaça d’Espanya. Per a una experiència encara més espectacular, considera llogar una estada amb vista a Montjuïc per a gaudir dels focs artificials.

Sant Joan

La nit de Sant Joan és una de les festivitats més esperades a Barcelona. Cada any, a la platja de La Barceloneta, s’encenen fogueres i se celebren festes fins a altes hores de la matinada.

Llums de Nadal

Durant la temporada nadalenca, Barcelona s’il·lumina amb les Llums de Nadal, i el Passeig de Gràcia es converteix en un espectacle de llums i decoracions impressionant. La màgia de la temporada es fa evident en cada racó de la ciutat.

Troba allotjament per una temporada a Barcelona

Llums de Poblenou

Un altre lloc imperdible per a gaudir de les llums és el barri de Poblenou. Cada mes de febrer, diferents instal·lacions il·luminen els carrers de Poblenou amb llums i projeccions creant un impressionant espectacle visual.

Carnestoltes

El Carnestoltes de Sitges és famós a nivell mundial per la seva extravagància i diversió. Aquesta festa vibrant i plena de color crida molt l’atenció per l’espectacular de les seves disfresses, desfilades, carrosses i activitats tradicionals. Si estàs buscant un ambient festiu, et recomanem llogar una dels nostres habitatges temporals a Sitges perquè gaudis d’aquesta celebració.

Temps de Flors a Girona

Molt a prop de Barcelona amb tren pots arribar a Girona. Aquesta ciutat alberga el bell festival Temps de Flors, que es transforma en un jardí de flors impressionant. Pots explorar-la mentre gaudeixes d’aquesta exhibició floral única.

 Catedral de Santa María adornada amb flors

Catedral de Santa María adornada amb flors

Pride BCN

El Pride Barcelona és un dels esdeveniments LGBTQ+ més grans d’Europa. Si planeges assistir, considera preparar el teu viatge amb bastante antelació, perquè moltes persones de tot el món volen formar part d’aquesta festa.

Diada de Catalunya

La Diada de Catalunya és el Dia Nacional de Catalunya i se celebra l’11 de setembre. Durant aquesta festa, la ciutat s’omple d’esdeveniments cívics i culturals que commemoren la independència catalana, fent ofrenes florals als monuments a Rafael Casanova i Josep Moragues.

La Patum de Berga

La Patum de Berga és una celebració tradicional a la ciutat de Berga, prop de Barcelona, que ha estat reconeguda com a Patrimoni Cultural Immaterial per la UNESCO. Llogar una casa a Berga et permetrà inspirar-te amb aquesta impressionant festivitat. 

Article relacionat: Com moure’s per Barcelona: La teva guia de transport

Castanyada

La Castanyada és una de les celebracions més tradicionals de tardor a Catalunya. Pots trobar deliciosos panellets i castanyes en els mercats i pastisseries locals durant aquesta temporada.

Nadal

El Nadal a Barcelona és màgic, amb festivitats que inclouen la tradició del tió de Nadal i l’arribada dels Reis Mags. Lloga un apartament al centre i gaudeix de totes les festivitats nadalenques que ofereix la ciutat.

Llums de nadal Passeig de Gràcia

Llums de nadal Passeig de Gràcia. Foto via Unsplash

Fira d’Abril

Encara que és més reconeguda a Sevilla i altres llocs d’Andalusia, Barcelona també celebra la seva pròpia Fira d’Abril amb casetes, balls flamencs i activitats tradicionals. La comunitat andalusa i els seus descendents han contribuït a formar una festa increïble a la ciutat.

Cinema a la Fresca

Durant els calorosos mesos d’estiu, molts parcs i places de Barcelona ofereixen projeccions de pel·lícules a l’aire lliure. Buscar un lloguer prop d’un d’aquests llocs et permetrà gaudir d’una experiència cinematogràfica única sota les estrelles.

La ciutat i els seus voltants ofereixen una àmplia varietat de festes populars i activitats al llarg de l’any. Ja sigui que prefereixis l’emoció dels carrers i barris, la bellesa de les flors a Girona o la màgia de les festivitats nadalenques, amb ShBarcelona trobaràs opcions de lloguer temporal o turístic per a fer que la teva estada sigui memorable.

Sobre l'autor

ShBarcelona

ShBarcelona és una agència immobiliària situada a la ciutat comtal de Barcelona que ofereix pisos de lloguer i venda. En el blog et comptem tot el relacionat amb el sector immobiliari, tràmits administratius, esdeveniments i plans a Barcelona.

Deixar un comentari