blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Música

FESTIVAL CRUÏLLA: CITA AL JULIOL

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Mercedes

Ja torna a Barcelona el Festival Cruïlla. Els seus organitzadors manifesten la seva voluntat de “ser un festival sense etiquetes musicals, on es pugui gaudir de bona música sense prejudicis, on no sigui necessari sentir-se part de cap tribu urbana, i els principals protagonistes siguin la festa i el mateix públic”.

Se li coneix com el “festival tranquil”. Dels tres macroesdeveniments barcelonins aquest és el més petit, ja que no aconsegueix les xifres d’assistència a les quals estem acostumats en els altres dos: el “Sonar” ja per sobre dels 100.000, i el “Primavera Sound” amb gairebé els 200.000.

En canvi, Cruïlla és una cita sense grans massificacions, en el qual no és estrany veure com a famílies tombades en el sòl, amb els petits jugant descalços, gaudeixen dels seus concerts, alguna cosa impossible de veure en la resta de festivals. A més, amb les seves actuacions d’hora i mitja, el cartell està més pensat per al visitant nacional i familiar que per a l’estranger, encara que compta amb una notable participació sobretot de francesos.

Festival 2Per a la present edició, comptem amb un cartell variat, encapçalat pel duo de rap “Macklemore & Ryan Lewis”. Completen la proposta “Damon Albarn” (Blur i Gorillaz) acompanyat de la banda “The Heavy Seas”, el hawaià surfista “Jack Johnson”, el nou gran valor de l’americana “Band of Horses”, “Imelda May”, els rapers portoriquenys “Calle 13” o la francesa “ZAZ”, entre uns altres.

En el terreny nacional, “Vetusta Morla”, “Violadores del Verso”, “Berri Txarrak”, “Betunizer“ o una nodrida presència de l’escena musical catalana: “Txarango“, “Bongo Botrako“, “Joan Dausà“, “Maria Rodés“, “Oques Grasses“, “Sara Pi“, “Izah“ o “Flamingo Tours“.

Festival 3Normalment, dins de la selecció musical d’aquest festival, sol haver-hi espai per a la música africana i dels Balcans: aquest any gaudirem de la banda de rock sahrauí “Tinariwen“. Quant a la balcànica, s’explicarà aquest any amb la presència de “Emir Kusturica“ i la “Non-Smoking Orchestra“. El gruix de les actuacions s’executaran els dos primers dies, deixant l’últim per a les actuacions de “Blaumut“ i la cantant revelació francesa “ZAZ“.

A més dels concerts, hi haurà moltes altres activitats. Així podrem trobar tallers, jocs, circ, visitar estands d’entitats amb projectes socials, etc.

Igual que els altres dos macrofestivals citats, aquest any ha afegit un dia més al seu calendari. Així, la cita és de l’11 al 13 de juliol proper, al Parc del Fòrum de Barcelona, com és habitual. Des de ShBarcelona et recomanem que no t’ho perdis.

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Deixar un comentari