blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Salut

FIRA AYURVEDA

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Mercedes

Des de fa més de cinc mil anys hi ha constància a les escriptures sagrades hindús més antigues conegudes, Els Vedes, d’aquesta medicina tradicional hindú, l’Ayurveda (terme sànscrit que significa “la ciència de la vida”), encara que es creu que es practicava des de molt abans.

El Coneixement de la Vida

Cultura AyurvedaLa ciència ayurvèdica posa l’accent en l’ús del cos, la ment i l’esperit en la prevenció de les malalties, i en cas de ja ser presa d’elles, en el seu tractament. Es denomina “medicina cos-ment”, i el seu objectiu principal és aconseguir l’equilibri d’aquesta dualitat.

Estudia les “doshas” (bioenergies del cos), i els cinc elements: aigua, aire, foc, terra i èter. Ens diu que la salut depèn de la intel·ligència, ja que són els nostres hàbits els que la guanyen o perden.

Els seus principis s’apliquen a múltiples aspectes de la vida diària: nutrició, higiene personal, bellesa, sexualitat, exercici, ioga, salut, massatge, música, regulació d’activitat i descans, etcètera.

A Occident cada vegada és més present, i és vista com una més de les medicines alternatives, un sistema complementari a la nostra medicina occidental. Està reconegut per l’Organització Mundial de la Salut com a sistema mèdic tradicional, i la teràpia ayurvèdica forma part dels coneixements i pràctiques del gremi dels nostres infermers.

Actualment s’ensenya a tota l’Índia, on existeixen unes 250 facultats d’aquesta medicina, a més d’hospitals essencialment ayurvèdics, on es practica. Però no cal viatjar per aprendre-ho, ja que a casa nostra hi ha molts centres on s’imparteixen màsters i cursos d’aquest sistema.

Segona Fira a Barcelona 2014

Fira Ayurveda BarcelonaEl mes de maig d’enguany es va celebrar la primera Fira Ayurveda a la nostra ciutat, la qual va tenir una molt bona acollida entre els barcelonins.

Per això ara a finals de novembre torna a Barcelona, amb noves experiències i activitats. Si hi véns, trobaràs cosmètica, nutrició, menjar ayurvèdic, espècies, demostracions de cuina, cursos de formació, conferències, cant i dansa, arts marcials tradicionals i moltes més coses, al mateix temps que podràs experimentar sabors, aromes, sons i sensacions de l’Índia.

La cita és el pròxim dissabte 29 de novembre, al local de Espai8, carrer de Buenos Aires, 50, molt a prop de la Plaça de Francesc Macià. Roman obert des de les 10 a les 20 hores. L’entrada i activitats són absolutament gratuïtes i sense necessitat de cita prèvia.

Una pinzellada

Si no ho coneixies, per anar fent boca fent clic aquí pots visionar un documental excepcional, “Ayurveda: Art of Being (en castellà)”, coproducció hindú-suïssa-alemanya dirigida per en Pan Nalin.

Des de ShBarcelona et recomanem que acudeixis a l’esdeveniment per apropar-te a aquesta medicina ancestral, que de ben segur aportarà riquesa a la teva vida.

 

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Deixar un comentari