blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Economia

INVERTIR A BCN: BONS MOTIUS

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Mercedes

Invertir és una decisió difícil a la qual cal dedicar molta atenció. Una vegada presa la decisió de com fer-ho, queda una part important del problema: a on.

Triar una ciutat pot ser encara més important per al nostre èxit que el producte en el qual invertir. Avui des de ShBarcelona, anem a donar-te bons motius pels quals la nostra ciutat és una aposta guanyadora en aquest sentit.

Ubicació i infraestructures: la seva situació, accessible i ben comunicada, és privilegiada. Es tracta d’una de les portes meridionals d’Europa, i a la vegada és també punt de partida d’ella, amb gran fluix de comerç cap a Amèrica i pont amb el Magrib. Pel que fa a les infraestructures, és l’única ciutat del sud europeu que té en només cinc quilòmetres un dels majors ports del Mediterrani, tren d’alta velocitat, aeroport internacional, autopistes connectades a la xarxa europea, el segon major recinte firal d’Europa i una de les majors zones logístiques del sud del continent.Puerto maritimo Barcelona

Inversió: el territori català és la seu de més de 5.000 firmes estrangeres, i el 90% d’elles es troben a l’àrea de Barcelona. Del total de les empreses estrangeres a Espanya, Catalunya concentra més del 50% del total de les japoneses, italianes, nord-americanes, franceses, austríaques i suïsses.

Recursos humans: la ciutat disposa d’un capital humà ben format, amb molts especialistes en camps diversos. Gairebé el 50% de la població activa treballa en serveis intensius de coneixement, segons l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (IERMB). I ho fan a gust, ja que ens diu l’European Cities Monitor que és la ciutat europea amb millor qualitat de vida per als empleats. Compta també amb 8 universitats, i escoles de negocis de molt alt prestigi.

Sectors estratègics: a Barcelona es desenvolupen amb intensitat diversos sectors econòmics lligats a les noves tecnologies i la sostenibilitat, la qual cosa ofereix interessants oportunitats de negoci i inversió. Recordem que la ciutat ha guanyat el premi Icapital.

RenfeActitud emprenedora: l’aposta per la constant millora i els projectes amb grans oportunitats de futur són sota el focus de la ciutat, lider en creativitat al nostre país. Sempre és immersa en una gran transformació urbanística, amb importants inversions públiques i generant oportunitat de negoci per a la iniciativa privada. I ho fa amb el característic seny català.

Conjuntura: l’actual situació del mercat immobiliari fa atractiva la inversió en aquest sector, tant per rendiments immediats com per esperar beneficis més alts a no gaire llarg termini. La conjuntura de l’estat, amb un horitzó de repunt econòmic, fa que també les polítiques governamentals siguin afavoridores de la inversió.

Turisme: Cal no oblidar el sector turístic, la ciutat comtal i els seus environs són de gran èxit com a destí a escala mundial, i per tant aquest sector és ple d’oportunitats.

Basant-nos en tots aquests punts, i unint-los com si es tractés d’un trencaclosques, obtenim una figura positiva, que ens assegura que la nostra ciutat és una interessant opció a tenir en compte per invertir en ella.

Barcelona Panorama

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Deixar un comentari