blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Mercat immobiliari

Invertir en una plaça de garatge a Espanya: És rendible?

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per ShBarcelona

A més de comprar un pis, molts es pregunten si és rendible invertir en una plaça de garatge a Espanya. És una cosa que moltes persones decideixen fer per a rendibilitzar els seus diners. Si estàs pensant a fer-ho, et comptem una mica més sobre això perquè prenguis la millor decisió.

Per què invertir en una plaça de garatge? 

Són molts els motius que et poden portar a invertir en una plaça de garatge. Però potser el que té més pes es degui a la seva rendibilitat, la qual s’estima en un 2% anual de manera general. No obstant això, aquest percentatge podria aconseguir el 6% en aquelles ciutats de major demanda. Invertir en un pàrquing a Barcelona serà més rendible que fer-lo en una ciutat més petita. 

Comparat amb la rendibilitat que s’obté en altres productes financers, queda clar que invertir en una plaça de garatge és una cosa bona. A més, un altre punt a favor indispensable és que qualsevol immoble o en aquest cas, propietat es va revaloritzant amb el pas del temps. Amb la qual cosa, estem parlant d’una inversió a llarg termini

Troba places d’aparcament a Barcelona

Què tenir en compte en invertir en una plaça de garatge?

Ja saps el per què invertir en un pàrquing a Barcelona o en una altra ciutat és rendible. Però hi ha altres factors que són fonamentals a l’hora de decidir-te per comprar un immoble d’aquestes característiques, alguns d’ells perquè tinguis en compte són:

Preus baixos

Comprar una plaça de pàrquing requereix d’una inversió molt més baixa que la d’un pis. A vegades pots trobar ofertes per 15 mil euros. Clar que això dependrà molt de la zona en la qual vulguis que es trobi aquest aparcament. Troba places d’aparcament a Barcelona amb l’ajuda de professionals, per a tenir la seguretat que rendibilitzaràs els teus diners al màxim. 

Tipus de manteniment

En general, una plaça de pàrquing no requereix de molt de manteniment. Això fa que la quota que s’hagi de pagar per la comunitat sigui bastant baixa. El preu oscil·la entre els 50 a 60 euros per trimestre segons per descomptat la zona en la qual es trobi i altres factors particulars de cada plaça.

plaça de pàrquing a Barcelona

Foto via Pixabay

Flexibilitat en els contractes

Per a llogar posteriorment la plaça de pàrquing en la qual has invertit no hauràs de fer-ho sota la Llei d’Arrendaments Urbans. Això permet que les clàusules siguin molt més flexibles en general. Encara així, és convenient comptar amb l’ajuda de professionals de serveis immobiliaris a Barcelona si tens idea d’invertir a la ciutat comtal. Així, tens la certesa que estaràs invertint els diners en el millor lloc. 

Gran demanda

Els qui inverteixen en una plaça de garatge amb la finalitat de llogar-la, saben que ho estan fent en un immoble molt demandat. La massificació de vehicles a les ciutats fa que moltes persones busquin un lloc fix on aparcar el seu cotxe. I allí estarà la rendibilitat general de la teva plaça. 

Inverteix en places de pàrquing a Barcelona

Quant es paga d’IBI per una plaça de garatge?

Per a conèixer quant es pagarà d’IBI s’han de tenir en compte uns certs elements com per exemple la mida de la plaça de pàrquing, el lloc en el qual se situa i el tipus de terreny

El preu mitjà es calcula en els 150 euros anuals. L’ideal és que obtinguis un càlcul exacte si tens les dades anteriorment esmentades. Recorda que sempre serà el propietari el que haurà de fer front a aquesta despesa. Si el que vols és que l’IBI el pagui la persona a la qual se li llogarà la plaça, llavors aquests diners s’haurà de descomptar de la suma total del pagament mensual. Posteriorment, qui lloga la plaça podrà incloure-ho en la seva declaració de la renda. 

L’Impost sobre Béns immobles (IBI) es paga de manera anual i segons la Comunitat Autònoma es podrà fraccionar o no el pagament d’aquest. 

Article relacionat: On puc llogar un pis amb pàrquing a Barcelona?

Altres despeses a considerar en ser amo d’una plaça de pàrquing

Més enllà de l’IBI, com qualsevol altre immoble, tens unes certes despeses que cobrir que és imprescindible que tinguis en compte per a saber a quin preu has de llogar la teva plaça. Alguns dels quals hauràs de sumar mensualment són:

  • Despeses de manteniment general.
  • Assegurança del garatge.
  • Aigua i llum.
  • Comunitat. 

Si fas comptes, veuràs que invertir en una plaça de garatge et permetrà rendibilitzar els teus diners. Es tracta d’una forma que requereix menys desemborsament i que molt ràpidament es troba inquilí. Troba places d’aparcament a Barcelona amb l’ajuda dels nostres professionals de ShBarcelona.

Sobre l'autor

ShBarcelona

ShBarcelona és una agència immobiliària situada a la ciutat comtal de Barcelona que ofereix pisos de lloguer i venda. En el blog et comptem tot el relacionat amb el sector immobiliari, tràmits administratius, esdeveniments i plans a Barcelona.

Deixar un comentari