blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Mercat immobiliari

Existeixen les gangues immobiliàries a Barcelona?

Habitació principal d'un pis d'obra moderna
Escrit per Xavi Maldonado

Una ganga és una cosa considerada com a una gran oportunitat, és a dir, allò que aconsegueixes amb poc esforç i diners.

No obstant això, si portem aquesta expressió al mercat de l’habitatge, fins a quin punt resulta just? Realment hi ha gangues immobiliàries o es tracta d’una estratègia de màrqueting?

Avui, en aquest article de ShBarcelona us parlem de les gangues immobiliàries a la Ciutat Comtal. Si tens pensat venir a la capital catalana, recorda que des de ShBarcelona estarem encantats d’assessorar-te sobre el lloguer de pisos a Barcelona.

Pisos de lloguer a Barcelona

Existeixen les gangues immobiliàries? Descobreix tot el que hi ha darrere d’aquest concepte

Al passat, algunes persones venien els seus immobles per necessitat. Les propietats anaven perdent valor i amb els diners cancel·laven el seu deute amb el banc. Per la seva banda, la persona que comprava ho feia per invertir després d’haver esperat el moment just després de l’esclat de la bombolla immobiliària.

Bloc d'apartaments de luxe

Imatge via Unsplash

Ara, les coses han canviat bastant. Els propietaris han deixat de tenir aquesta urgència a l’hora de vendre les seves propietats i els compradors es llancen per evitar la pujada de preus futurs. Amb aquest nou escenari, la veritat és que és el propietari qui té l’última paraula.

És important que cada comprador entengui el que significa una ganga i no confondre-ho amb un immoble barat. Una ganga immobiliària fa referència a un habitatge amb un preu inferior a la resta d’immobles de la zona.

Ara bé, sol passar que quan ens trobem amb un habitatge a Barcelona molt més barat que la resta, hem de preguntar-nos per la seva antiguitat, el barri on es troba i el seu estat de conservació. Un cop analitzats tots aquests elements ja podem parlar de ganga o simplement d’immoble econòmic.

Els analistes recomanen que el comprador valori les raons per les quals un immoble es troba a un preu tan baix. I és que pot succeir que l’habitatge es trobi en una zona poc atractiva d’escassa demanda o que necessiti una àmplia reforma.

 

 

Article relacionat: Llogar o comprar a Barcelona?

Ara bé, quan una persona està buscant una llar a una zona concreta i es troba amb una propietat molt barata que pot reformar sense cap problema per viure o llogar, llavors sí que hi haurà obtingut una ganga immobiliària.

Sala d'estar amb vistes en un apartament modern

Imatge via Unsplash

Les gangues immobiliàries sempre han existit, tot i que la seva etapa de major auge va tenir lloc durant 2011, 2012 i 2013. D’aquesta manera, ens trobem amb habitatges de nova construcció que procedien de promocions inacabades per culpa de la crisi immobiliària.

Això va donar lloc a cases molt més barates que anys enrere que estaven ben situades i amb el 100% del finançament.

Després 2013, les gangues van començar a esvair-se i avui resulta molt complicat trobar aquestes baixades de preus en promocions noves. De fet, pot ser que avui dia el més convenient sigui utilitzar l’expressió «oportunitat» i no pas «ganga». Una cosa que, d’altra banda, és molt possible que no tornem a veure al centre de grans ciutats com Barcelona, ​​on sembla que s’han acabat.

Així, resulta més convenient buscar a altres capitals de província com Alacant, Granada, Sevilla, València, Castelló o Saragossa. És aquí on encara podem trobar habitatges a bon preu, el que no vol dir que siguin gangues. Pel que fa a les promocions d’obra nova, a Barcelona han tornat, però els preus estan tornant a pujar amb força.

Article relacionat: És moment d’invertir en béns immobles?

Estem davant d’una etapa de recuperació i les grans gangues han deixat d’existir. Els preus en propietats de segona mà encara es troben una mica més ajustats que al passat, però pel que fa als habitatges d’obra nova, els criteris d’eficiència energètica i qualitat són altres, de manera que tendeixen a ser més cares.

Què més saps sobre aquestes suposades gangues immobiliàries?

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari