blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Exposicions

LA BELLESA CAPTIVA

Escrit per Mercedes

CaixaForum Barcelona s’ha convertit en un Museo del Prado en miniatura presentant l’exposició “La bellesa captiva. Petits tresors del Museo del Prado”. Ja pot veure’s, i restarà vigent fins al 5 de gener de l’any proper.

Presentada en col·laboració amb el Museo Nacional del Prado, aquesta exposició analitza les obres de petit format de la col·lecció del famós museu, i resumeix el ric conjunt de la seva pintura i escultura més íntimes.Caixa2

Són 135 obres de petit format de mestres de la pintura, entre els quals destaquen Goya, Velázquez, Rubens, Tiziano, El Greco o El Bosco. Estan articulades en set apartats que recorren tot el període que va del segle XIV al XIX. En quadres fets per a particulars, esbossos, reduccions d’obres majors, apunts al natural…, engloba tots els grans temes i tendències de la història de l’art, des de la devoció religiosa fins a la inquietud de la naturalesa, el món oriental o la vida cortesana.

També trobarem diferents suports i tècniques: marbre, taula, tela, pissarra o coure. Gràcies a l’àmplia campanya de restauració promoguda per a l’exposició “La bellesa tancada. De Fra Angelico a Fortuny” de l’any passat al Prado, l’assistent podrà, a més, apreciar l’atractiu extraordinari que posseeixen les pintures recuperades (els nombrosos detalls, la seva originalitat i la seva raresa).

Aquestes pintures de petita envergadura habitualment són a l’ombra de les de molta grandària, i ara, els esbossos de grans formats, de frescos, quadres d’altar o cartons de tapissos es mostren aquí en tota la seva esplendor, en unes condicions ideals de proximitat i reflexió que no s’aconsegueix a les sales habituals de la col·lecció permanent d’un museu.

Caixa1Aquest conjunt d’obres pren així un inèdit protagonisme a l’exposició, gràcies a un muntatge sorprenent que facilita la seva contemplació més íntima. Recursos com exposar les pintures a través de finestres, cambres fosques, o el penjat de les obres a l’altura dels ulls del visitant, permetrà gaudir detalladament d’aquest Prado que no sempre gaudeix de la possibilitat d’exposar-se o que, àdhuc exposat, té dificultat per captar l’atenció pel seu petit format.

Fent clic pots veure el vídeo de presentació, i descarregar el PDF de l’exposició amb els detalls d’activitats, horaris i preus, i el mapa de situació i accessos.

Si ets un amant de l’art, des de ShBarcelona t’animem al fet que no et perdis aquesta ocasió de gaudir-ne.

Valora aquest post

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Deixar un comentari