blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Exposicions

LA BELLESA CAPTIVA

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Mercedes

CaixaForum Barcelona s’ha convertit en un Museo del Prado en miniatura presentant l’exposició “La bellesa captiva. Petits tresors del Museo del Prado”. Ja pot veure’s, i restarà vigent fins al 5 de gener de l’any proper.

Presentada en col·laboració amb el Museo Nacional del Prado, aquesta exposició analitza les obres de petit format de la col·lecció del famós museu, i resumeix el ric conjunt de la seva pintura i escultura més íntimes.Caixa2

Són 135 obres de petit format de mestres de la pintura, entre els quals destaquen Goya, Velázquez, Rubens, Tiziano, El Greco o El Bosco. Estan articulades en set apartats que recorren tot el període que va del segle XIV al XIX. En quadres fets per a particulars, esbossos, reduccions d’obres majors, apunts al natural…, engloba tots els grans temes i tendències de la història de l’art, des de la devoció religiosa fins a la inquietud de la naturalesa, el món oriental o la vida cortesana.

També trobarem diferents suports i tècniques: marbre, taula, tela, pissarra o coure. Gràcies a l’àmplia campanya de restauració promoguda per a l’exposició “La bellesa tancada. De Fra Angelico a Fortuny” de l’any passat al Prado, l’assistent podrà, a més, apreciar l’atractiu extraordinari que posseeixen les pintures recuperades (els nombrosos detalls, la seva originalitat i la seva raresa).

Aquestes pintures de petita envergadura habitualment són a l’ombra de les de molta grandària, i ara, els esbossos de grans formats, de frescos, quadres d’altar o cartons de tapissos es mostren aquí en tota la seva esplendor, en unes condicions ideals de proximitat i reflexió que no s’aconsegueix a les sales habituals de la col·lecció permanent d’un museu.

Caixa1Aquest conjunt d’obres pren així un inèdit protagonisme a l’exposició, gràcies a un muntatge sorprenent que facilita la seva contemplació més íntima. Recursos com exposar les pintures a través de finestres, cambres fosques, o el penjat de les obres a l’altura dels ulls del visitant, permetrà gaudir detalladament d’aquest Prado que no sempre gaudeix de la possibilitat d’exposar-se o que, àdhuc exposat, té dificultat per captar l’atenció pel seu petit format.

Fent clic pots veure el vídeo de presentació, i descarregar el PDF de l’exposició amb els detalls d’activitats, horaris i preus, i el mapa de situació i accessos.

Si ets un amant de l’art, des de ShBarcelona t’animem al fet que no et perdis aquesta ocasió de gaudir-ne.

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Deixar un comentari