blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Art i cultura

LA FILMOTECA DE CATALUNYA

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Mercedes

La Filmoteca de Catalunya és, des de l’any 1963, un espai on es promociona i preserva la cultura cinematogràfica. Som molts aquells als quals l’assistència a les seves projeccions ha tingut part rellevant en la seva formació, i recordem amb especial emoció cicles de cinema de països de l’est, Werner Herzog, Walerian Borowczyk o Akira Kurosawa, fins i tot d’actors com Humprey Bogart.

Des de fa dos anys, té la seu al Barri del Raval, a la Plaça Salvador Seguí. És un edifici de 7.000 metres quadrats i alberga un fons de 160.000 bobines de pel·lícules, 60.000 llibres sobre cinema i altres materials documentals. També compta amb dues sales de projecció, la “Sala Chomón” amb capacitat per 360 espectadors i la “Sala Laya”, per 175.

Filmoteca 8.jpg

Publica llibres i DVD amb materials procedents dels seus fons, i organitza sessions de cinema, generalment per cicles monogràfics d’autor o temàtics, amb una atenció compartida entre el cinema clàssic, noves tendències contemporànies i col·laboracions amb altres entitats culturals.

Entre les seves activitats, ressalta el programa anual “Filmoteca per a les escoles”, que permet a nens i joves fins als 18 anys i als seus professors assistir a sessions matinals de cinema complementades amb altres activitats pedagògiques relacionades amb les projeccions.

La programació per a aquest mes de Març inclou un cicle de cinema britànic “so Brithish!”, cineastes llatinoamericans, retrospectives de Jacinto Esteva, Goran Paskaljevic o Bigas Luna, un cicle de comèdia popular, obres mestres del Cinema Nipó, a més d’homenatges i commemoracions, “Històries de Filmoteca”, “Per amor a l’art”, “Aula de Cinema”, programacions infantils, “La biblioteca del Cinema”, etcètera.També és digna d’esment “l’Aula de Cinema”, una invitació preferent als estudiants de diverses universitats catalanes, però també al públic no universitari, a redescobrir la història del setè art en 30 sessions. També disposa de llibreria i cafeteria com a espais de reunió.

Els dijous roman tancada i la resta de la setmana es programen entre quatre i sis sessions diàries des de les 17:00 hores. Totes les projeccions solen ser en versió original amb subtítols, i a preus populars. Els dissabtes i diumenges es realitza una projecció destinada al públic infantil.

Des de ShBarcelona et recomanem sobre manera que visitis aquest espai i gaudeixis del 7è. art més avantguardista.  

Filmoteca 7.jpg

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Deixar un comentari