blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Art i cultura

De grafitis i safaris

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Mercedes

L’art es pot expressar de moltes maneres. Un dels tipus d’art que estan guanyant molta popularitat, sobretot entre els joves, són els grafitis. Es poden veure un gran nombre de pintades d’aquest tipus a qualsevol racó de la ciutat, i fins i tot als trens i els metros de Barcelona. Molt polèmics a causa de la seva legalitat o no, són cada cop més els aficionats a aquest tipus de street art, i per això, des de ShBarcelona us volem explicar més sobre els grafitis i com s’hi viu aquest art a la ciutat de Barcelona.

Article relacionat: Street art

Els grafitis

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

¿És un crim urbanístic o són obres d’art al carrer? Difícil arribar a un acord quan parlem del “graffiti“. En català se’n diu grafit, però l’opció del carrer és dir-ne grafiti, i aquí emprarem aquesta última versió. Uns opinen que haurien de ser més perseguits, penats i multats. Uns altres en canvi advoquen per deixar lliure l’art urbà més estès pel planeta, fins i tot veuen una irresponsabilitat per part de les autoritats en el fet de netejar-los. Totes les grans urbs del món tenen grafitis. Famosos són els de Berlín, Londres, Nova York, París, Madrid, Amsterdam, i els de la nostra Barcelona. Però no només n’hi ha a EUA o Europa, també arreu del món trobarem mostres d’aquest tipus d’art: n’hi ha a Trípoli o el Caire, Israel, Xina, Japó i fins i tot a l’Àfrica negra. Una de les formes més perseguides d’aquesta activitat és la que usa com a “mur” els vagons de metro i tren. No obstant això, és rar trobar-se amb algun d’aquests que romangui “net”. Cada nit, un exèrcit de grafiters i grafiteres, amb les seves motxilles plenes d’esprai de pintures, assalten cotxeres i túnels perquè la ciutat es desperti admirant el seu art.

Article relacionat: Art públic a Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge de: Digerible via VisualHunt

La fotografia és sens dubte una forma de fer turisme, i fotografiar grafitis es pot convertir en una bona i entretinguda excursió per la ciutat. Òbviament hi ha zones i barris on proliferen més densament que en uns altres, però per tota la nostra ciutat pots trobar peces dignes de ser immortalitzades entre els records del teu viatge. A Barcelona hem tingut grafiters que han aconseguit renom, com “El Xupet Negre, pioner dels logos”, o “Peix, inventor del happy style”, que van arribar en el seu moment a ser molt coneguts, i avui són ja històrics i famosos arreu. Des de les típiques signatures reivindicatives, denominades “tags”, a veritables obres d’art plàstic, passant per frases més o menys enginyoses o proclames antisistema, és el que pots trobar a la teva aventura fotogràfica. Fins i tot el prestigiós National Geographic va fer un reportatge sobre el tema. Des de ShBarcelona et proposem que armat del teu mòbil o càmera, facis un safari per la ciutat a la cacera del grafiti urbà. Segur que et divertiràs. Si vols inspirar-te, pots veure el vídeo que hi ha a continuació, de grafitis als barris barcelonins, amb música de Manu Chao.

I tu, que opines sobre els grafitis?

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Deixar un comentari