blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Festes tradicionals

LA MERCÈ 2014

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Mercedes

Tot l’estiu s’han vist festes majors arreu del nostre país, però amb la tardor arriba la més important: la gran festa major de Barcelona, que se celebra el dia de la nostra patrona: 24 de setembre, dia de la Mare de Déu de la Mercè.

El proppassat dijous 24 d’agost va tenir lloc la presentacFesta Major de Barcelonaió del cartell i la pregonera de les Festes de la Mercè 2014. A l’acte també es va oferir un avanç de què serà enguany la programació de les mateixes.

Així ja sabem que la pregonera per a aquesta edició serà Núria Gispert, veterana activista social i directora de Cáritas Diocesana fins a 2004. Coneixem també l’autor del cartell, una obra abstracta protagonitzada per bombolles de sabó, Ignasi Aballí. A més, les dates concretes: la festa comprendrà els dies del 19 de setembre, divendres, al 24, dissabte.

Aquest any la ciutat convidada és Estocolm, una invitació d’anada i tornada, ja que la nostra ciutat serà present aquest any al Stockholms Kulturfestival.

La Mercè de Barcelona és la festa major des de 1871. Aquell any l’Ajuntament de la ciutat va confeccionar el primer programa d’actes extraordinaris per celebrar la festivitat de la Verge el dia 24 de setembre. Des de llavors la festa ha anat prenent un caire eminentment popular i de màxima representació ciutadana, amb ballades de sardanes, correfocs, gegants i capgrossos, castellers, i tantes altres expressions festives típiques de la nostra cultura..

Encara que no serà fins al 7 de setembre que es conegui el programa definitiu, ja podem avançar-te’n alguns detalls:

  • El MAC Festival (Mercè Arts de Carrer) tornarà a ser aparador per als artistes locals, i es concentrarà en dos dels escenaris de la festa: el Parc de la Ciutadella (per a dansa, arts escèniques i tecnologia d’última generació), i el Castell de Montjuïc (amb circ).
  • El BAM (Barcelona Acció Musical) agrupa els grans concerts gratuïts en espais oberts. Programarà una nit de música sueca amb els grups Mariam The Believer, Seinabo Sey i Frida Sundemo entre d’altres.
  • Gigantes BarcelonaEl programa també comptarà amb clàssics consolidats, com la Cursa, la Cavalcada, les Matinades o el Correfoc, que tindrà lloc el diumenge 21 de setembre.
  • Si ets dels qui volen evitar el foc en directe, aprofita aquest dia per admirar el Bestiari de la ciutat a l’exposició que instal·larà l’Ajuntament al vestíbul de l’edifici consistorial.
  • I com és habitual, la 19a Mostra d’Associacions es podrà veure a la Plaça de Catalunya.
  • El programa el tancarà l’esperat Piromusical de l’Avinguda Maria Cristina, i a més servirà de clausura del programa d’actes del Tricentenari a Barcelona. En aquesta edició aquest espectacle audiovisual serà especial, perquè a més de música, llum, colors i focs artificials, tindrà també projeccions de vídeo.

Ja comença el compte enrere: cada dia més a prop tota aquesta espectacular celebració, gaudeix-la força!

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Deixar un comentari