blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Barcelona amb nens

Les escoles bressol públiques de Barcelona per districtes

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Xavi Maldonado

Tot i que a molts pares els hi crea recel i preferirien no haver de recórrer a elles, les escoles de bressol són absolutament necessàries, sobretot en els temps que corren i, a més, aporten molts beneficis als més petits. Les llars d’infants a Barcelona estan molt buscades i les hi ha de privades, concertades o públiques, essent aquestes últimes les més populars. Les altres no són barates, però en alguns casos no queda més remei que recórrer a elles, ja que molts cops s’esdevé impossible cuidar al petit quan s’esgota la baixa per maternitat. Avui, en aquest article de ShBarcelona us parlem de les llars d’infants públiques per districtes a la Ciutat Comtal.

Article relacionat: Escoles bressol bilingües a Barcelona

Escoles bressol públiques, la salvació de molts pares

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

Mai és plat de bon gust deixar al teu nen amb desconeguts, però molts cops les obligacions diàries no ens deixen altra elecció. Per això, és important ser previsors i sol·licitar plaça en alguna de les escoles bressol públiques dels diferents districtes de Barcelona. Encara que no ens agradin, les escoles bressol compleixen una funció molt necessària per al futur desenvolupament dels nostres fills. D’una banda, el petit necessita desenganxar-se de forma progressiva de la mare i començar a socialitzar-se amb altres nens de la seva edat. Tot això és necessari que es desenvolupi de manera gradual, ja que serà molt significatiu en el futur del petit. El nen començarà a demostrar les seves pors, frustracions i temors en el si d’aquest nou espai en el qual passarà moltes hores, i aquest ha de proporcionar la seguretat, tranquil·litat i confiança que requereix aquest període.

Els requisits perquè un infant pugui accedir a una llar d’infants pública, és que han de tenir edats compreses entre els 4 mesos i els 3 anys. A partir d’aquesta edat ja inicien l’ensenyament en l’etapa de primària. Les classes s’inicien al setembre i cada any lectiu finalitza al juliol, com la resta d’etapes escolars. Algunes escoles bressol tenen opcions extraescolars per cuidar els petits en els mesos estivals. Normalment hauràs de fer la preinscripció a l’escola bressol que desitgis del 2 al 12 de maig i aquest és el pas previ a l’obtenció d’una plaça a l’escola bressol pública. Per poder escollir la millor escola bressol pública per al teu fill, pots fer-ho mitjançant les jornades de portes obertes de les llars d’infants dels diferents districtes, que generalment es realitzen entre l’abril i el maig. Segons el districte, hi ha diferents llars d’infants, i és important saber quantes places tenen disponibles per a mesurar les possibilitats que tens que acceptin al teu nen a una de les places vacants. Un cop tinguis la plaça assignada, només queda formalitzar la matrícula, que generalment es fa entre el 12 i el 16 de juny.

Article relacionat: Normes dels col·legis de Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

Si les classifiquen per districtes, el nombre d’escoles bressol disponibles són les següents (recorda que has de sol·licitar a cadascuna les places disponibles en les dates indicades): Les Corts: 4 guarderies. Sarrià Sant Gervasi: 5 llars d’infants. Gràcia: 7 llars d’infants. Horta Guinardó: 13 escoles bressol. Nou Barris: 12 escoles bressol. Sant Andreu: 8 escoles bressol. Sants Montjuïc, 11 escoles bressol. Eixample, 8 escoles bressol. Sant Martí: 16 escoles bressol. Ciutat Vella: 7 llars d’infants. Si vols saber quines són les escoles bressol i accedir a més informació sobre cadascuna d’elles pots fer-ho aquí.

Has portat al teu fill a alguna escola bressol pública? Ens pots recomanar alguna?

Les escoles bressol públiques de Barcelona per districtes
5 (100%) 2 vote[s]

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari