blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Els barris de Barcelona

Les meravelles del raval de Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Mariona

Quan sentim la paraula Raval ens ve al cap una barreja de bohèmia i delinqüència, ja que l’antic barri xino de Barcelona és el racó més conflictiu de la Ciutat Comtal. No obstant, en part gràcies als intents de la Generalitat per millorar aquesta zona, El Raval compta amb carrers interessants, segurs i amb gran riquesa cultural i gastronòmica.

S’ha de reconèixer que en alguns carrers s’ajunta la fauna més rara de la ciutat amb locals molt destacats, com passa amb la Filmoteca de Catalunya, la nova seu de la qual toca amb els famosos carrers de Sant Pau, Espalter i Sant Josep Oriol. I just davant es situa el conegut bar Bar Marsella, lloc de trobada pels estudiants anglesos que venen a Barcelona d’Erasmus. Es tracta del temple de l’absenta, on es diu que Hemingway hi va beure. És el més antic de Barcelona.

Encara que sembli mentida, al Raval s’hi troben institucions que són molt importants en l’entorn de la cultura catalana com el Foment de les Arts Decoratives (FAD), el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA). Però tampoc hem d’oblidar que la facultat de Geografia i Història de la UB (Universitat de Barcelona) també es troba al Raval, pel que el barri també compte amb carrers tranquils i segurs.

Pisos de lloguer a BarcelonaÉs més, amb les Rambles, el propi Mercat de La Boqueria, el teatre Liceu i el reconegut Palau Güell s’ubiquen també en aquesta àrea, així com el gran Hotel Espanya de quatre estrelles i la pastisseria Escribà.

Així mateix, aquesta zona ha cridat l’atenció de nombrosos empresaris locals i estrangers que han obert al Raval bars i restaurants on es pot menjar tapes i fer uns beures sense cap mena de problema, amb un ambient immillorable. Aquí també podrem trobar-nos amb establiments molt antics que han sabut romandre al llarg dels anys sense perdre la seva qualitat.

Per altre banda, per la senzilla raó que al Raval els preus de lloguer i compra d’habitatges són molt més assequibles que en qualsevol altre part de Barcelona, moltes persones d’altres províncies que s’han mudat aquí han triat aquest barri per residir, i aquest fet ha portat que amb els anys s’hagin anat obrint quantitat de bars i restaurants propis de les seva terra.

Així trobarem la Casa de la Rioja, la Casa de Mallorca, la Casa d’Aragó o la Veu de Galícia entre altres establiments hotelers, tot i que també s’hi han instal·lat institucions culturals per defensar cultures diferents com el Centro Gallego de Barcelona, el Centre Cultural de Bangladesh o la Casa del Llibre Àrab. Inclòs els francesos s’han animat a obrir un restaurant, el destacat Au Port de la Lune.

Per últim, s’ha de destacar que dins d’El Raval existeixen algunes de les botigues skate més importants de la ciutat, amb materials de molt bona qualitat com Barna Style Wear, Free Sports i Trust Nobody. En definitiva, amb una mica de cura i sentit comú, aquest barri obrer amaga meravelles que val la pena conèixer.

Sobre l'autor

Mariona

Mariona és una jove redactora que viu a Barcelona.

Deixar un comentari