blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Els barris de Barcelona

Sarrià-Sant Gervasi, Districte del Coneixement

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Mercedes

El districte de Sarrià-Sant Gervasi, és un dels més importants de Barcelona, i és el districte amb major renda per càpita de la ciutat. Consta de 6 barris i més de 140.000 habitants, i a causa de la seva importància, l’Ajuntament de Barcelona està creant algunes iniciatives a la zona molt interessants. Una d’aquestes iniciatives, és el Districte del Coneixement, i des de ShBarcelona us volem explicar més sobre aquest nou projecte al districte de Sarrià-Sant Gervasi de la Ciutat Comtal.

Article relacionat: Descobreix el districte de Sarrià-Sant Gervasi

El Districte del Coneixement

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via VisualHunt

Amb 140 professionals de 80 institucions diferents vinculades al districte de Sarrià – Sant Gervasi, l’Ajuntament de Barcelona ha constituït el Districte del Coneixement, que es posarà en marxa el propvinent febrer. Aquesta és una iniciativa per identificar, dissenyar i posar en marxa les accions necessàries per desenvolupar el talent i l’economia del districte.  Amb la participació dels agents acadèmics, sanitaris i econòmics, es busca potenciar l’ocupació de qualitat a Sarrià – Sant Gervasi i els seus barris. Els principals eixos de treball són el sanitari i l’educatiu, fent especial èmfasi a la innovació i els emprenedors. El districte concentra el 20% de l’activitat professional de la ciutat i és la seu del 23% de les empreses de tecnologia i coneixement (prop de 4.270).  Compta amb equipaments sanitaris de reconegut prestigi i forta capacitat d’atracció (més de 25 hospitals i clíniques privades de primer ordre), el que fa que cada dia es generin 28.700 desplaçaments per visita mèdica, dels quals el 85% són de fora del districte. A tot això s’hi ha de sumar la forta concentració de centres educatius de prestigi (10 universitats i 13 de les 17 escoles internacionals de la ciutat).  També s’hi apleguen 1.230 indústries creatives i 132 empreses editorials.

Article relacionat: Com canviar el metge de capçalera

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via VisualHunt

Durant els mesos de treball previs, s’han creat quatre  comissions per desenvolupar els projectes identificats com a estratègics, que agrupen les institucions en funció dels seus interessos comuns i àmbits d’actuació. La Comissió Campus de Coneixement agrupa tots els agents interessats als projectes relacionats amb “l’Eduitament” (educació i entreteniment) i en transformar el districte en un veritable campus de  coneixement. La Comissió Districte Emprenedor e Innovador inclou institucions que treballaran per crear les condicions necessàries perquè el districte sia un referent en emprenedoria e innovació. La Comissió Districte Saludable és on s’agrupen tots els agents interessats en els projectes relacionats amb el Wellness, (salut, esport i altres). Per últim, la Comissió Governança aglutinarà tots  els agents interessats a crear l’Associació d’institucions de Sarrià-Sant Gervasi vinculades al Districte del Coneixement i els projectes relacionats amb la comunicació i el sentiment de pertinença al districte.

Aquests grups de treball combinen el talent, les empreses, la innovació i els actius presents a l’espai urbà vinculat amb cada àmbit, a fi de tirar endavant conjuntament les iniciatives que inclou cadascun d’ells. Si vols instalar-te a  Sarrià – Sant Gervasi, ShBarcelona t’hi ofereix pisos de lloguer de temporada o de lloguer de llarga estada.

Que et sembla aquesta nova iniciativa de l’Ajuntament al districte de Sarrià-Sant Gervasi?

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Deixar un comentari