blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Anar de compres a Barcelona

LES REBAIXES JA SÓN AQUÍ!

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Mercedes

Les rebaixes són vendes que es realitzen amb la finalitat de donar sortida a articles que no han estat venuts un cop acabada la temporada. Els descomptes són practicats amb major tradició pels sectors tèxtil, sabateria i complements. La durada de les rebaixes ha de ser com a mínim d’una setmana i com a màxim de dos mesos.

La normativa permet que els establiments puguin realitzar rebaixes dels seus productes dues temporades a l’any: del 7 de gener al 6 de març i de l’1 de juliol al 31 d’agost. Les rebaixes són voluntàries, és a dir, els establiments no estan obligats a realitzar-les.

No són rebaixes les modalitats de vendes a preus inferiors als habituals, com són:
– Les ofertes: vendes a un preu més baix amb la finalitat de promocionar un producte.
– Les vendes per liquidació: vendes amb preus inferiors per raó de tancament o canvi d’orientació del negoci.
– Els saldos: vendes d’articles passats de moda o deteriorats.

Aquesta és la definició de rebaixes que dóna l’O.C.U., però ¿d’on ve aquesta pràctica comercial?.  Nova York, anys 30. L’esperit pràctic nord-americà porta al director dels magatzems Macy’s, Fred Lazarus Jr., a inventar un dels fenòmens més populars del nostre temps.

Aquest empresari va arribar a la conclusió que li sortia a compte liquidar els excedents en lloc de conservar-los. La manera de donar sortida a la roba que no s’havia venut en temporada i quedava emmagatzemada era, sens dubte abaixar-li el preu. Al cap i a la fi la moda no és un negoci on es pugui conservar molt estoc, ja que ràpidament es passa. Uns anys abans, Lazarus fou el creador de les línies de crèdits, en les quals s’oferia al client “compri ara i pagui més endavant”.

Immediatament es converteix en el fenomen de masses que és avui. Al nostre país arriba gràcies a la rivalitat entre les extintes Galerias Preciados i El Corte Inglés. Al segle XXI les rebaixes s’han convertit en pràcticament obligatòries. Disposem de les d’estiu, d’hivern, les segones o les campanyes de quan sigui. Qualsevol excusa és bona per captar clients amb descomptes. És una pràctica estesa a tot el planeta, i es calcula que sense ella es perdrien de l’ordre del 35 per cent de les vendes totals.

Malgrat el que pogués esperar-se, totes les classes socials acudeixen a les rebaixes, ja que han aconseguit accedir a un interruptor intern que tots tenim, que fa que ens sentim bé pel fet d’haver aconseguit alguna cosa, qualsevol cosa, per sota del seu preu i a causa de la nostra destresa a saber esperar l’ocasió.

A partir del dimarts 7 de Gener, totes les tendes i grans magatzems de la ciutat estan de rebaixes, en alguns casos de fins al 50% del seu preu original. Des de ShBarcelona et recomanem que hi vagis i les gaudeixis, però sense destrossar el teu pressupost!.

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Deixar un comentari