blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Anar de compres a Barcelona

Mercadets, l’altra manera de gaudir comprant

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Mercedes

L’augment dels mercadets, anomenats pel públic “mercadillos”, és cada vegada més present: als de tota la vida s’hi afegeixen els potenciats per la crisi, de segona mà, d’intercanvi, i fins i tot virtuals a les xarxes socials.  Però durant tot l’any a Barcelona hi ha rastres, fires, mercats ambulants, mercats de vell o mercadets.

Alguns d’ells són dominicals, com el de llibres i segells al voltant del mercat de Sant Antoni, o de cap de setmana, com el de segells monedes i minerals de la Plaça Reial.  Altres de temporada, com els  tradicionals mercats nadalencs.  N’hi ha de monotemàtics, com el merca-hobby de Sant Andreu.  A d’altres s’hi pot trobar una mica de tot, com als Encants Vells, a l’aire lliure a la zona de les Glòries, que sens dubte és el rastre de segona mà, antiguitats i col·leccionisme amb més tradició de Barcelona. És visita obligada per conèixer més l’esperit i la idiosincràsia barcelonina, i buscant-hi bé pots endur-te veritables troballes. Posteriorment, molt aprop però a cobert dels elements es van fer els Encants Nous, però no han aconseguit desbancar als primers.  Pisos de lloguer a Barcelona

Però encara n’hi ha de més moderns, que un o més cops l’any, es convoquen a locals de moda repartits per tota la ciutat.  Veiem una mica de l’oferta 2013 d’aquest tipus de comerç:

Si no vas ser-hi al setembre, ara no pots perdre’t DOWNTOWN MARKET ESPECIAL REIS.  Podràs rebuscar entre parament de la llar, roba, complements, joguines, art urbà… Hi ha degustacions gastronòmiques i música en directe a càrrec de diversos dj´s. Seran a la segona planta del Maremàgnum els propers 4 i 5 de gener 2014, i podràs embolicar els regals amb les divertides caixes solidàries que es venen al punt d’informació de Maremàgnum.  

Pisos de lloguer a BarcelonaA Allehaus, prop de la plaça Sant Jaume, s’ha celebrat la segona edició de WE LOVE CATS MARKET.   Aquest esdeveniment reuneix peces d’una trentena de creadors que dissenyen, elaboren i venen els seus productes exclusius i d’edició limitada. El seu àmbit:  la bijuteria, l’estampació, la ceràmica, i també roba, bosses i complements per a animals. Per participar-hi, tots els artesans han de fer una donació a l’associació UB Gats, que acull gats abandonats per buscar-los una nova casa i treure’ls dels carrers.

DEMANOENMANO, mercat itinerant amb 300 parades de dissenyadors, artesania i il·lustració vintage, oferta gastronòmica, zona de rebosteria, música i tallers de brodat, enquadernació i serigrafia. El calendari i la situació del proper esdeveniment els pots trobar a la seva web.Pisos de lloguer a Barcelona

Etsy, plataforma de venda on-line d’objectes fabricats a mà, ha convocat per primera vegada FANTASTIC HANDMADE, amb 50 tendes d’artistes i artesans de Barcelona, dedicats a crear moda, joieria, mobles i serigrafies. Pots seguir-los al seu facebook.

A la sala Anaglifos s’ha inaugurat enguany el MERCAT AMBULANT FOTOGRÀFIC, per a tots aquells amants d’aquest art, amb llibres, fotos, objectius, càmeres i revistes. I l’oferta continua: LOST&FOUND, TWO MARKET, FLEA MARKET, DRAP ART, etc.  Això és solament una petita mostra del que pots visitar per fer compres singulars i gaudir d’una manera diferent de fer “shopping”. Des de ShBarcelona et suggerim que et calcis còmode i surtis de mercats ambulants a conèixer un altre punt de vista de la nostra ciutat.

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Deixar un comentari