blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
El que convé saber

Quines són les millors escoles de Barcelona?

escoles privades barcelona

Una de les coses que més ens preocupen arribat el moment, és l’elecció d’escola dels nostres fills i filles. Moltes vegades, es busca un centre que compleixi uns certs requisits o que s’emmarqui dins d’una educació determinada.

No obstant això, existeixen molts factors que ens ajudaran a valorar quina és la millor escola de Barcelona per a les nostres necessitats.

  • Pisos de lloguer a Barcelona

 

Per a resoldre dubtes i ajudar-te a conèixer què has de tenir en compte per a triar escola, hem preparat aquest article amb una llista de les millors escoles de Barcelona 2021.

Tipus d’escoles

Abans de res has de saber com funciona l’educació obligatòria a Espanya i Catalunya. Comença als 6 anys i acaba als 16, i es divideix en dues grans etapes: educació primària i educació secundària. Pots trobar tota la informació detallada en aquesta web de l’Ajuntament de Barcelona.

📌 La majoria de centres educatius de la ciutat són escoles públiques. Aquest tipus d’escoles pertanyen o a la Generalitat de Catalunya o a l’Ajuntament de Barcelona.
millors escoles barcelona

Foto via Unsplash

Aquestes institucions públiques educatives compten amb un pla d’estudis aprovat per les autoritats educatives locals i són gratuïtes i laiques. El període de matriculació comença sempre a la primavera.

També és important destacar la diferència entre laic i religiós, perquè hi ha escoles de tots dos vessants. Una escola laica és aquella que no s’emmarca dins de cap religió concreta i que permet triar a mares i pares si els seus fills han de cursar l’assignatura de religió o una altra alternativa.

Encara que, sens dubte, les escoles públiques de Barcelona són una de les millors opcions per a inscriure al teu fill/a, a continuació t’expliquem amb més detalls com són algunes de les escoles de Barcelona més destacades.

Article relacionat: Quant costa l’escola bressol a Barcelona?

Escoles públiques a Barcelona

Segons aquest article del Confidencial, les escoles públiques de Barcelona que més cerques tenen són els següents:

  1. Mercè Rodoreda
  2. Can Fabra
  3. Riera Alta
  4. Barrufet
  5. Lavínia
  6. Badalona Port
  7. Arts
  8. Miquel Bleach
  9. Arc Iris
  10. Mas Casanovas

Pots trobar més informació de cada escola entrant en aquest cercador del Consorci d’Educació de Barcelona.

escoles barcelona

Foto via Unsplash

Escoles concertades a Barcelona

La primera característica d’aquests centres és que estan subvencionats per l’estat. No obstant això, són de propietat i gestió privada. En aquest sentit, la matrícula de l’alumnat està subvencionada pel govern, però la resta de despeses han de cobrir-lo els pares i mares.

El pla d’estudis i la matriculació funcionen igual que a l’escola pública. A més, l’educació pot ser laica o religiosa, depenent del centre.

Aquestes són algunes de les escoles concertades de Barcelona amb més renom:

  1. Les Teresianes: escola amb més de 125 anys d’història, és una institució religiosa que aposta per per la inclusió i l’equitat de tots els alumnes per al correcte desenvolupament de les seves capacitats.
  2. Els Jesuïtes de Sarrià: es defineix com un centre innovador i en continu creixement. L’oferta educativa va des de guarderia fins a formació professional.
  3. Salle Bonanova: situada als peus de Collserola, la Salle Bonanova és una escola que treballa per la innovació pedagògica en els àmbits de les noves tecnologies, els idiomes, les estades internacionals, el desenvolupament de la creativitat i el talent, la sensibilització pel medi ambient, etc.
  4. Escola Pia de Sarrià: imparteixen cursos des d’educació infantil fins a formació professional. Entenen l’educació com el desenvolupament progressiu de les capacitats físiques, espirituals, intel·lectuals i afectives.
millors escoles publiques barcelona

Foto via Unsplash

Escoles privades a Barcelona

D’altra banda tenim les escoles privades de Barcelona, que són centres que no reben cap mena de subvenció i tots els costos recauen directament sobre els pares i mares.

El pla d’estudis també és aprovat per les autoritats educatives i, igual que amb les escoles concertades, dependrà del centre emmarcar-se dins de la religió o no.

Aquestes són algunes de les millors escoles privades de Barcelona:

  1. Col·legi Montserrat: una escola compromesa amb l’educació integral i l’excel·lència de l’alumnat, ja no sols a nivell intel·lectual sinó també emocional. És una de les escoles religioses amb més renom de Barcelona.
  2. La Miranda: col·legi situat a Sant Just Desvern, que pretén consolidar als seus alumnes amb un projecte educatiu basat en el multilingüisme i en els mètodes científics lliures.

Coneix els nostres pisos de llarga estada

Escoles internacionals de Barcelona

Les tendències han canviat i els centres internacionals han escalat llocs en el rànquing de les millors escoles de Barcelona.

Un dels beneficis més importants de triar col·legis internacionals a Barcelona és l’oportunitat d’aprendre molts més idiomes que en altres escoles.

És molt comú que, després de la jornada escolar, els nens vagin a classes particulars d’anglès o altres idiomes. D’aquesta manera, és possible invertir aquest temps en altres activitats ja que els idiomes s’aprenen i es practiquen en el seu dia a dia.

millors escoles barcelona

Foto via Unsplash

En aquesta mena d’escoles es prioritza l’ensenyament bilingüe o multilingüe i a més imparteixen les seves classes amb alguns dels mètodes educatius i pedagògics més innovadors, moderns i internacionals del panorama educatiu.

Aquestes són algunes de les millors escoles internacionals de Barcelona:

  • Escola Suïssa: es parla alemany, anglès, francès i italià és una de les més cotitzades a Barcelona.
  • Benjamin Franklin International School: l’accés és gairebé impossible, la seva llista d’espera va d’un any a un altre.
  • Saint Peter’s School: model d’educació anglès on posen el focus d’atenció en el respecte i l’ensenyament a través de la reflexió.
  • Lycée Française: reconeguda com la millor escola francesa de Barcelona.
  • British School: fomenten el pensament crític i creatiu, establint unes expectatives elevades.
  • Col·legi Alemany de Barcelona: integra els programes educatius d’Espanya i Alemanya, i basen l’educació en els valors comunitaris i el treball en grup.
  • American School: és una escola laica amb un pla d’estudis basat en l’estatunidenc i completament impartit en anglès.
  • Col·legi Italià de Barcelona: situat en ple Eixample, imparteix cursos des de primària fins a batxillerat. El centre depèn del Govern italià i també compta amb una llista d’espera per a inscripcions.
què tenir en compte per escollir escola

Foto via Unsplash

Què tenir en compte per a triar l’escola

Ara que ja tens alguns noms amb els quals començar a fer una cerca més concreta d’escola per al teu fill/a, és necessari que sàpigues què has de tenir en compte per a triar escola. Aquests són alguns dels aspectes fonamentals:

  • Tipus d’educació: pública, privada, concertada, internacional o alternativa
  • Projecte educatiu, és a dir, el tipus d’ensenyament
  • Els valors del centre
  • El nivell acadèmic mitjà
  • Coneix al professorat i al personal de suport
  • El grau d’implicació de les famílies
  • Nombre d’alumnes per classe
  • el menjador escolar
  • Les instal·lacions
  • Les activitats extraescolars
  • La distància entre escola i casa

Com veus, les oportunitats d’estudiar a Barcelona són múltiples i molt variades, per això és necessari prendre’s el temps necessari a triar escola.

Coneixes alguna altra escola a Barcelona que creguis que podem incloure en l’article? Escriu-nos un comentari!

Sobre l'autor

Mireia Garcia Sans

Deixar un comentari