blog shbarcelona espa√Īol   blog shbarcelona fran√ßais   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
El que convé saber

Quines són les millors escoles de Barcelona?

escoles privades barcelona

Una de les coses que m√©s ens preocupen arribat el moment, √©s l’elecci√≥ d’escola dels nostres fills i filles. Moltes vegades, es busca un centre que compleixi uns certs requisits o que s’emmarqui dins d’una educaci√≥ determinada.

No obstant això, existeixen molts factors que ens ajudaran a valorar quina és la millor escola de Barcelona per a les nostres necessitats.

 • Pisos de lloguer a Barcelona

 

Per a resoldre dubtes i ajudar-te a con√®ixer qu√® has de tenir en compte per a triar escola, hem preparat aquest article amb una llista de les millors escoles de Barcelona 2021.

Tipus d’escoles

Abans de res has de saber com funciona l’educaci√≥ obligat√≤ria a Espanya i Catalunya. Comen√ßa als 6 anys i acaba als 16, i es divideix en dues grans etapes: educaci√≥ prim√†ria i educaci√≥ secund√†ria. Pots trobar tota la informaci√≥ detallada en aquesta web de l’Ajuntament de Barcelona.

📌 La majoria de centres educatius de la ciutat s√≥n escoles p√ļbliques. Aquest tipus d’escoles pertanyen o a la Generalitat de Catalunya o a l’Ajuntament de Barcelona.
millors escoles barcelona

Foto via Unsplash

Aquestes institucions p√ļbliques educatives compten amb un pla d’estudis aprovat per les autoritats educatives locals i s√≥n gratu√Įtes i laiques. El per√≠ode de matriculaci√≥ comen√ßa sempre a la primavera.

Tamb√© √©s important destacar la difer√®ncia entre laic i religi√≥s, perqu√® hi ha escoles de tots dos vessants. Una escola laica √©s aquella que no s’emmarca dins de cap religi√≥ concreta i que permet triar a mares i pares si els seus fills han de cursar l’assignatura de religi√≥ o una altra alternativa.

Encara que, sens dubte, les escoles p√ļbliques de Barcelona s√≥n una de les millors opcions per a inscriure al teu fill/a, a continuaci√≥ t’expliquem amb m√©s detalls com s√≥n algunes de les escoles de Barcelona m√©s destacades.

Article relacionat: Quant costa l’escola bressol a Barcelona?

Escoles p√ļbliques a Barcelona

Segons aquest article del Confidencial, les escoles p√ļbliques de Barcelona que m√©s cerques tenen s√≥n els seg√ľents:

 1. Mercè Rodoreda
 2. Can Fabra
 3. Riera Alta
 4. Barrufet
 5. Lavínia
 6. Badalona Port
 7. Arts
 8. Miquel Bleach
 9. Arc Iris
 10. Mas Casanovas

Pots trobar m√©s informaci√≥ de cada escola entrant en aquest cercador del Consorci d’Educaci√≥ de Barcelona.

escoles barcelona

Foto via Unsplash

Escoles concertades a Barcelona

La primera caracter√≠stica d’aquests centres √©s que estan subvencionats per l’estat. No obstant aix√≤, s√≥n de propietat i gesti√≥ privada. En aquest sentit, la matr√≠cula de l’alumnat est√† subvencionada pel govern, per√≤ la resta de despeses han de cobrir-lo els pares i mares.

El pla d’estudis i la matriculaci√≥ funcionen igual que a l’escola p√ļblica. A m√©s, l’educaci√≥ pot ser laica o religiosa, depenent del centre.

Aquestes són algunes de les escoles concertades de Barcelona amb més renom:

 1. Les Teresianes: escola amb m√©s de 125 anys d’hist√≤ria, √©s una instituci√≥ religiosa que aposta per per la inclusi√≥ i l’equitat de tots els alumnes per al correcte desenvolupament de les seves capacitats.
 2. Els Jesu√Įtes de Sarri√†: es defineix com un centre innovador i en continu creixement. L’oferta educativa va des de guarderia fins a formaci√≥ professional.
 3. Salle Bonanova: situada als peus de Collserola, la Salle Bonanova és una escola que treballa per la innovació pedagògica en els àmbits de les noves tecnologies, els idiomes, les estades internacionals, el desenvolupament de la creativitat i el talent, la sensibilització pel medi ambient, etc.
 4. Escola Pia de Sarri√†: imparteixen cursos des d’educaci√≥ infantil fins a formaci√≥ professional. Entenen l’educaci√≥ com el desenvolupament progressiu de les capacitats f√≠siques, espirituals, intel¬∑lectuals i afectives.
millors escoles publiques barcelona

Foto via Unsplash

Escoles privades a Barcelona

D’altra banda tenim les escoles privades de Barcelona, que s√≥n centres que no reben cap mena de subvenci√≥ i tots els costos recauen directament sobre els pares i mares.

El pla d’estudis tamb√© √©s aprovat per les autoritats educatives i, igual que amb les escoles concertades, dependr√† del centre emmarcar-se dins de la religi√≥ o no.

Aquestes són algunes de les millors escoles privades de Barcelona:

 1. Col¬∑legi Montserrat: una escola compromesa amb l’educaci√≥ integral i l’excel¬∑l√®ncia de l’alumnat, ja no sols a nivell intel¬∑lectual sin√≥ tamb√© emocional. √Čs una de les escoles religioses amb m√©s renom de Barcelona.
 2. La Miranda: col¬∑legi situat a Sant Just Desvern, que pret√©n consolidar als seus alumnes amb un projecte educatiu basat en el multiling√ľisme i en els m√®todes cient√≠fics lliures.

Coneix els nostres pisos de llarga estada

Escoles internacionals de Barcelona

Les tendències han canviat i els centres internacionals han escalat llocs en el rànquing de les millors escoles de Barcelona.

Un dels beneficis m√©s importants de triar col¬∑legis internacionals a Barcelona √©s l’oportunitat d’aprendre molts m√©s idiomes que en altres escoles.

√Čs molt com√ļ que, despr√©s de la jornada escolar, els nens vagin a classes particulars d’angl√®s o altres idiomes. D’aquesta manera, √©s possible invertir aquest temps en altres activitats ja que els idiomes s’aprenen i es practiquen en el seu dia a dia.

millors escoles barcelona

Foto via Unsplash

En aquesta mena d’escoles es prioritza l’ensenyament biling√ľe o multiling√ľe i a m√©s imparteixen les seves classes amb alguns dels m√®todes educatius i pedag√≤gics m√©s innovadors, moderns i internacionals del panorama educatiu.

Aquestes són algunes de les millors escoles internacionals de Barcelona:

 • Escola Su√Įssa: es parla alemany, angl√®s, franc√®s i itali√† √©s una de les m√©s cotitzades a Barcelona.
 • Benjamin Franklin International School: l’acc√©s √©s gaireb√© impossible, la seva llista d’espera va d’un any a un altre.
 • Saint Peter‚Äôs School: model d’educaci√≥ angl√®s on posen el focus d’atenci√≥ en el respecte i l’ensenyament a trav√©s de la reflexi√≥.
 • Lyc√©e Fran√ßaise: reconeguda com la millor escola francesa de Barcelona.
 • British School: fomenten el pensament cr√≠tic i creatiu, establint unes expectatives elevades.
 • Col¬∑legi Alemany de Barcelona: integra els programes educatius d’Espanya i Alemanya, i basen l’educaci√≥ en els valors comunitaris i el treball en grup.
 • American School: √©s una escola laica amb un pla d’estudis basat en l’estatunidenc i completament impartit en angl√®s.
 • Col¬∑legi Itali√† de Barcelona: situat en ple Eixample, imparteix cursos des de prim√†ria fins a batxillerat. El centre dep√®n del Govern itali√† i tamb√© compta amb una llista d’espera per a inscripcions.
què tenir en compte per escollir escola

Foto via Unsplash

Qu√® tenir en compte per a triar l’escola

Ara que ja tens alguns noms amb els quals comen√ßar a fer una cerca m√©s concreta d’escola per al teu fill/a, √©s necessari que s√†pigues qu√® has de tenir en compte per a triar escola. Aquests s√≥n alguns dels aspectes fonamentals:

 • Tipus d’educaci√≥: p√ļblica, privada, concertada, internacional o alternativa
 • Projecte educatiu, √©s a dir, el tipus d’ensenyament
 • Els valors del centre
 • El nivell acad√®mic mitj√†
 • Coneix al professorat i al personal de suport
 • El grau d’implicaci√≥ de les fam√≠lies
 • Nombre d’alumnes per classe
 • el menjador escolar
 • Les instal¬∑lacions
 • Les activitats extraescolars
 • La dist√†ncia entre escola i casa

Com veus, les oportunitats d’estudiar a Barcelona s√≥n m√ļltiples i molt variades, per aix√≤ √©s necessari prendre’s el temps necessari a triar escola.

Coneixes alguna altra escola a Barcelona que creguis que podem incloure en l’article? Escriu-nos un comentari!

Quines són les millors escoles de Barcelona?
3.4 (68.42%) 19 vote[s]

Sobre l'autor

Mireia Garcia Sans

Deixar un comentari