blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Costums i tradicions catalanes

NO AGAFIS PES PER NADAL

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Mercedes

No és moment per parlar de dietes, ens anem a enfrontar a dies lliures, i almenys a quatre o cinc macro-àpats golafres envoltats de familiars i amics.

És hora de passar-ho bé, recordar als absents i atipar-se de menjar. Així és que des de ShBarcelona anem a donar-te uns senzills consells que et permetran sortir airós o airosa d’aquesta prova i sense agafar ni un sol quilo de més.

Falsos mites a evitar

És millor arribar en dejú als “tiberis”.

FALS. Desdejuna o menja normalment, així arribaràs amb una gana moderada i no arrasaràs amb tot.

Les sopes són ideals per aguantar.

FALS. Especialment les nadalenques acostumen a estar carregades de greix.

Millor prendre bastonets en lloc de pa.

FALS. A més d’estar carregats de greixos, omplen menys. L’ideal és no menjar-ne, o acompanyar-te amb una mica de pa integral.

Existeixen postres menys calòrics.

FALS. Senzillament no és veritat. Menys que què? Light? Excuses de mal pagador. L’ideal és no prendre postres, però si no pots passar sense ells, una fruita serà el menys dolent, i encara millor si és pera, poma o papaia no gaire madures.

Trucs per a l’èxit

  • ouPer a truites, salses i merengues, dues clares d’ou per cada rovell.
  • Vigila el teu menú diari amb tota cura, això farà que les atipades no t’afectin tant.
  • Omplir el teu rebost de llaminadures, torrons, massapans i altres faran impossible no picar entre hores. Tingues força seny a l’hora d’anar a comprar.
  • Si vols menjar embotits, limita’t als ibèrics, tenen greix però de bona classe, i el pernil és el que menys en porta. Ep! Amb moderació, eh?
  • Aperitius i canapès solen ser deliciosos mossets per abans de menjar, a més de fer-nos venir més gana, solen estar carregadíssims de greixos (mantega, paté, olivada, formatge, etc.), i són autèntiques bombes de calories. Que tal obrir l’apetit amb unes “crudités” de verdura marinades amb llimona, pebre i un rajolí d’oli d’oliva verge extra?
  • Gaudeix de la celebració en general, no et centris al rostit, la beguda o el torró. Desactiva el pilot automàtic i si havent dinat no tens més gana, no sentis l’obligació de menjar unes postres ni per descomptat, torrons. A mitja tarda i sols et cauran millor.
  • Compensa. Si t’has passat en el menjar o en el sopar, et vindrà bé l’endemà un semi dejuni a base de fruites, verdures i llet descremada.

Amb aquests consells no et veuràs en l’obligació d’eixamplar la roba o comprar-ne de més ample.

Des de ShBarcelona aprofitem per desitjar-te bones festes!

nadal

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Deixar un comentari