blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
El que convé saber

És possible obrir un compte bancari amb passaport?

Passaport
Escrit per ShBarcelona

Barcelona, una ciutat vibrant i multicultural, atreu a persones de tot el món amb el seu encant únic i les seves infinites oportunitats. Un dels primers passos és assegurar-se d’una base financera sòlida. En aquest sentit, obrir un compte bancari es converteix en una part fonamental per als quals desitgen establir-se a la ciutat.

No obstant això, per a aquells estrangers que es troben a Barcelona, el procés d’obrir un compte bancari pot ser un procés desconegut.

Alguns bancs han facilitat l’accés sense restriccions per a estrangers, acceptant el passaport com a document d’identificació vàlid. Aquesta mesura ha estat absolutament beneficiosa tant per a turistes com residents d’altres països contribuint a facilitar els tràmits financers.

Per què obrir un compte?

Tenir un compte bancari a Espanya sent no resident ofereix una sèrie de beneficis importants.

En primer lloc, proporciona accés a serveis financers locals, simplificant la gestió de les finances diàries, com a pagaments i rebuts en euros, evitant càrrecs per transaccions internacionals.

A més, compleix amb els requisits legals i fiscals, facilitant la residència temporal o el treball al país. També promou la integració en la comunitat local al establir vincles amb ella, la qual cosa facilita la participació en activitats quotidianes i estableix relacions comercials.

Obrir compte bancari

Obrir un compte de banc amb passaport

Puc obrir un compte si no soc resident al país?

Si! Els bancs a Espanya permeten l’obertura de comptes per a estrangers, sempre que es compleixin amb els requisits establerts.

Necessito tenir un Número d’Identificació d’Estranger (NIE) per a obrir un compte?

Encara que el NIE és necessari per a alguns tràmits a Espanya, no és obligatori per a obrir un compte. De totes maneres, necessitaràs presentar alguna forma d’identificació vàlida a l’estranger, com un passaport.

Requisits per a obrir un compte amb passaport:

En obrir un compte, no sols és necessari identificar-se mitjançant algun document que acrediti la identitat. Existeixen altres condicions que dependran de l’entitat bancària, aquests són els que més es repeteixen:

  • Ser major d’edat (tenir 18 anys o més)
  • Tenir un número de telèfon mòbil per a poder validar el procés d’alta
  • No aparèixer en cap llista de morosos

Existeixen costos associats amb obrir un compte bancari a Espanya?

Depenent del banc es cobrarà la tarifa de manteniment mensual o anual pel compte. Sempre és recomanable investigar les diferents opcions i triar la que millor s’ajusta a les teves necessitats.

Article relacionat: Coses a valorar a l’hora de triar banc a Barcelona

Quins bancs hi ha?

Podràs trobar diferents opcions depenent de les teves preferències i necessitats, cadascun amb les seves condicions que varien segons el producte que vulguis contractar

Bancs tradicionals:

  • Banc Sabadell
  • BBVA
  • Santander
  • CaixaBank
  • Bankia
  • Deutsche Bank

Comptes bancaris que es poden obrir utilitzant el passaport:

A l’hora d’obrir un compte amb el passaport, tens les següents opcions disponibles:

Compte corrent: És la més comuna de totes, permet realitzar una àmplia varietat d’operacions en el banc, que pot ser des de la consulta de moviments fins a realitzar transferències a tercers.

Compte jove: Aquesta va dirigida a persones més joves, pot incloure ofertes i promocions addicionals.

Troba allotjament de Temporada a Barcelona

En definitiva, obrir un compte bancari a Espanya utilitzant únicament el teu passaport és perfectament factible, fins i tot si no posseeixes residència permanent al país.

Seguint els procediments establerts i lliurant la documentació necessària, podràs accedir a tots els serveis bancaris i financers disponibles a Espanya.

📌 És important destacar que cada entitat bancària té els seus propis requisits i condicions per a obrir un compte amb passaport, sempre és recomanable informar-se i comparar les diferents opcions abans de prendre una decisió.

 

Sobre l'autor

ShBarcelona

ShBarcelona és una agència immobiliària situada a la ciutat comtal de Barcelona que ofereix pisos de lloguer i venda. En el blog et comptem tot el relacionat amb el sector immobiliari, tràmits administratius, esdeveniments i plans a Barcelona.

Deixar un comentari