blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Últimes tendències

PER NADAL, REGALA SOLIDARITAT

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Mercedes

Ja arriba nadal, i amb ell un devessall d’anuncis de tot tipus de regals: per a nens, per a amics, per a pares i avis… per a tothom.

A tots ens agrada regalar, veure la cara de felicitat de qui ho rep en obrir-ho, la il·lusió en la cara dels nens en descobrir-ho el matí de Reis o en colpejar el Tió el dia de Nadal. I també, per descomptat, ens agrada rebre’ls.

L’esperit de la festa

També és, o hauria de ser, un temps per a la reflexió. La meitat de la població del planeta viu sota el llindar de la pobresa. Aquests homes, dones i nens no tindran regal a obrir ni que regalar. Potser tampoc què menjar o amb què escalfar-se.

café de comercio justoÉs un moment per parar-nos a pensar en aquells qui ho estan passant realment malament. Podem convertir el nostre nadal en quelcom diferent consumint diferent. I una de les maneres és fent regals sostenibles i solidaris. Cadascun que regalem portarà un missatge i cada persona que ho rebi ho entendrà.

Donar joguines, fer regals de comerç just, cuinar amb justícia, plantar arbres o contribuir al fet que persones sense llar puguin tenir un dinar de Nadal diferent, són actes que et permeten compartir amb els altres en aquestes festes.

Regalar ajudant

Et deixem unes idees per si no saps on fer-ho:

A Intermón Oxfam, perquè aquest Nadal no retallis en valors i optis per regals de comerç just que canvien vides, et proposen regals d’artesania, moda, cosmètica, bijuteria, infantils, editorial i alimentació. Ho trobaràs a la seva botiga online.

Des de World Vision ens porten regals que produeixen llet, creixen i es multipliquen. Són regals seleccionats en un catàleg per famílies de Guatemala, Bolívia, Zimbàbue, Ghana i Mali. Permeten que els més petits estiguin ben nodrits, i també prevenen la malària.

huerta ecológicaRAIS Fundació et convida a regalar somriures per a persones greument excloses. Al seu “Disc solidari Fàbrica de Cançons”, persones sense llar han fet la seva vida cançó en la veu de Sole Giménez o Pedro Guerra entre d’altres. També hi pots adquirir una cistella nadalenca de productes ecològics i certificats, que comercialitzen a través del e-comerce de Milhistorias. O, si no, regala un “fes-te amic de RAIS” perquè com més siguem, major i millor resposta podrem donar.

Encara que són ben conegudes, et recordem que si vols enviar Christmas, Unicef com cada any posa a la venda les seves targetes solidàries. A la seva botiga online, a més de les felicitacions també pots veure ofertes de productes de comerç just, o fer un “regal blau” (subministraments dels quals ja saps que el destí són els nens més necessitats de tot el món).

A banda, amb aquests regals seràs el més original de la festa.

Contempla el teu entorn, i adona’t de la teva fortuna. Aprofita per compartir-la: guanyen ells, guanyes tu.

 

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Deixar un comentari