blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Relaxar-se

PLATJES DE BARCELONA (I)

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Mercedes

Encara que Barcelona, donada la seva magnitud turística i cultural, no pugui ser considerada com a destí de vacances de platja, són milions de persones les que en gaudeixen cada any.

Té nou magnífiques platges, totes elles a uns deu minuts del centre de la ciutat i perfectament comunicades amb transport urbà, que fan les delícies dels barcelonins i dels forasters..

Fins a finals del segle passat, Barcelona només comptava amb un parell de platges que amb prou feines podien considerar-se com a tal: Sant Sebastià, Sant Miquel i la Barceloneta, amb edificis de banys públics, alguns d’ells escandalosos perquè s’hi permetia que homes i dones es banyessin a la mateixa zona. Era a la Barceloneta, barri mariner per excel·lència, on es centrava la major part de la pesca.

Al Somorrostro, les barraques van anar expulsant als pescadors, i allunyant als banyistes d’elles. Aquest barri, després de cent anys de vida, va ser enderrocat amb motiu de la visita d’en Franco a Barcelona,  l’any 1966. El Bogatell, on desembocava l’embornal que li donà nom, era una zona de població humil i pescadora. El Camp de la Bota acollia onades de la immigració més empobrida, i es va fer famós per ser escenari d’execucions durant la Guerra Civil. En els seus terrenys s’aixeca ara el Fòrum, que té zona de banys, però no té sorra, és artificial.

Es deia que Barcelona vivia d’esquena al mar. Però als 70, el Pla de la Ribera i el Pla de Sanejament del Litoral van encetar una nova concepció d’aquesta relació de la ciutat amb el mar. Coincidint amb les obres d’adequació per a les Olimpíades del 92, l’Ajuntament va realitzar una obra immensa netejant tot el litoral de la ciutat, dotant a les platges de sorres daurades i aigües netes.

Actualment podem gaudir de nou platges perfectament fitades. Estan totes comunicades per un magnífic Passeig Marítim, ple d’instal·lacions lúdiques i de serveis que el fan apte pels qui passegen, pels esportistes, o pels amants de la gastronomia i l’oci. Des de ShBarcelona t’animem a què el recorris, i frueixis del sol, l’aire i el paisatge marí.

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Comentari

Deixar un comentari